pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By januari 19, 2016 6:04 pm Lees verder →

Minister Koenders daagt Europese whizzkids uit apps te bouwen voor een transparanter Europa

Roerdalen/Amsterdam/Brussel – Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders daagt Europese software ontwikkelaars uit apps te bouwen die de transparantie van EU besluitvorming verbeteren. De minister lanceerde samen met transparantie voorvechter Open State Foundation een open data app competitie voor de ‘whizzkids van Europa’.

Europese besluitvorming inzichtelijker
Minister Koenders lanceerde de competitie als vervolg op zijn oproep vorig jaar om met digitale technologie “de zwarte doos te openen en het licht aan te doen in Brussel”. Met de competitie doet Koenders zelf een voorzet voor dit proces. Hij roept programmeurs op om de vertaalslag te maken, van open data, naar inzichten die voor alle Europeanen van waarde zijn en om Brusselse besluitvorming voor Europeanen inzichtelijker te maken.

’Ik heb groot vertrouwen in de creativiteit en innovatiekracht van burgers om ons met technologie te verrassen en apps te ontwikkelen die meer inzicht geven in Europese besluitvorming en die beter gebruik maken van de reeds beschikbare open data’, aldus Koenders.’Overheden moeten zich afvragen welke data burgers echt willen’, zegt Arjan El Fassed, directeur van mede-organisator Open State Foundation. ‘Deze evenementen en de applicaties die ze opleveren, kunnen als katalysator dienen voor het verbinden van burger en Europese Unie. Burgers zullen steeds meer transparantie eisen en de EU zal hierop een antwoord moeten geven’.

Er bestaat al een verscheidenheid aan apps die van open data gebruikmaken, ook op gebied van transparantie. Zo zijn er apps die laten zien hoe europarlementariers stemmen of welke eurocommissaris welke lobbyist ontmoet. Maar volgens Koenders is er meer mogelijk, en zeker op het gebied van transparantie van EU besluitvorming.

TransparancyCamp Europe
Als onderdeel van de app-competitie zullen ook verschillende Nederlandse ambassades hackathons (‘Diplohacks’) organiseren. De ambassades zullen hiermee ook binnen hun eigen netwerken op zoek gaan naar nieuwe innovatieve ideeën. De winnaar van de competitie wordt op 1 jni bekend gemaakt tijdensr TransparencyCamp Europe in Nederland.

Meer informatie over de app competitie en TransparancyCamp Europe kunt u vinden op www.transparencycamp.eu.Posted in: roerdalen