pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juni 8, 2012 3:29 pm Lees verder →

Minister Schippers namens regering naar EK voetball

Roerdalen – Minister Edith Schippers (Sport) gaat zaterdag namens de Nederlandse regering naar het eerste duel van het Nederlands elftal op het EK voetbal in Oekraïne.
Dat heeft ze vrijdag na de ministerraad bekendgemaakt. Schippers is het enige lid van de regering dat afreist naar de Oekraïense stad Charkov, waar Oranje zaterdag speelt tegen Denemarken.Schippers namens regering naar EK voetba
Lange tijd was onduidelijk of er wel een vertegenwoordiging van het kabinet naar het EK voetbal zou gaan, vanwege de slechte behandeling van oppositieleider Joelia Timosjenko door de huidige Oekraïense regering.
Volgens Schippers vindt het kabinet de afvaardiging nu wel gerechtvaardigd, omdat de situatie van Timosjenko zichtbaar is verbeterd. ”Ze heeft een arts naar keuze, ze heeft haar hongerstaking beëindigd en een advocaat in de arm genomen”, aldus de minister.
Finale
Prins Willem-Alexander kan vanwege zijn drukke agenda geen andere wedstrijd van het EK bezoeken dan de finale. Als Nederland die bereikt, beslist de prins zelf of hij daarbij is. 
Schippers zei dat ze samen met premier Mark Rutte naar de finale in Kiev gaat, mocht het Nederlands elftal die halen.
Minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken gaf in een toelichting aan dat zijn eerdere bezwaren zijn weggenomen. De situatie van de gevangen oud-premier Timosjenko is volgens hem verbeterd. Bovendien is Timosjenko zelf geen voorstander van een boycot
Mensenrechten
Schippers zal samen met haar Deense collega ook praten met mensenrechtenorganisaties in Oekraïne. Ze vindt dat het kabinet vanwege de mensenrechtensituatie in het land wel genoodzaakt is een bepaalde soberheid in acht te nemen en daarom niet naar alle Nederlandse wedstrijden in Oekraïne gaat.
Schippers maakt geen afspraken met leden van de Oekraïense regering, maar mocht ze die tegenkomen, dan zal ze de mensenrechten aanroeren.
Mensenrechtenorganisatie Amnesty International vindt het prima dat de minister afreist naar Oekraïne. ”Zolang ze haar aanwezigheid daar maar aangrijpt om met hoogwaardigheidsbekleders te blijven praten over de mensenrechtensituatie in Oekraïne”, aldus een woordvoerder van Amnesty International vrijdag.
Juichen
Voorafgaand aan de ministerraad vrijdag zei Schippers dat ze als ze zou gaan, ze ”uiteraard” de mensenrechtensituatie in Oekraïne zal aansnijden. Ze liet toen al weten “natuurlijk” graag naar de wedstrijd van Oranje te gaan om “te juichen voor onze jongens”.
Donderdag meldden verschillende Nederlandse media nog dat premier Rutte en prins Willem-Alexander definitief niet naar het EK zouden afreizen.
Britse en Franse ministers hebben eerder laten weten niet naar Oekraïne te zullen afreizen.Posted in: roerdalen