pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juni 8, 2012 7:52 pm Lees verder →

MKB Innovatie Top 100 2011, de lijst met de meest innovatieve MKB’ers

Roerdalen – Maandag 4 juni, presenteerden Syntens Innovatiecentrum , NL Octrooicentrum, Mercedes Benz en NRC Handelsblad voor de zevende keer de ranglijst met 100 concrete innovaties die het Nederlandse Midden- en Kleinbedrijf heeft gerealiseerd. De hoogste notering is voor Ojah uit Ochten. Beeter® van Ojah is de basis voor een breed scala vleesvrije gerechten met vleesgelijkende eigenschappen. Het product laat zich op dezelfde wijze verkleinen, vervormen, marineren, bereiden en presenteren, maar plantaardig meel en water zijn de enige ingrediënten.

Beeter® is glutenvrij, bevat geen zout en bindmiddelen en is 100% plantaardig. Op relevante duurzaamheidcriteria scoort Beeter® drie tot tien keer beter dan groenteburgers en (Hollands) kippenvlees. Door de mogelijkheid om het vleesalternatief op vele manieren te kunnen bereiden en er een eigen draai aan te geven, zijn zowel horecaondernemers als consumenten enthousiast.

Volgens de jury kan Ojah met het product als vleesvervanger al glansrijk concurreren qua smaak met echt vlees. Zelfs experts proeven soms het verschil niet meer. En dat betekent ook een duurzame doorbraak.

Warmtewinning uit zware uitstoot

De tweede plaats is voor het Rotterdamse HeatMatrix Group. HeatMatrix richt zich op restwarmtewinning en warmte-integratie bij industriële gebruikers van onder andere stoomketels, afvalverbranders en kolencentrales. De warmtewisselaars zijn drie keer compacter en tien keer lichter dan bestaande wisselaars, corrosieresistent, 100% tegenstrooms en modulair, waardoor ze eenvoudig opschaalbaar zijn en veel ongevoeliger voor vervuiling dan metalen wisselaars.

Besparingen

Er zijn vrijwel geen geschikte technologieën beschikbaar om restwarmte uit grote, gasvormige, corrosieve en vervuilende stromen te ontsluiten. De kunststof HeatMatrix warmtewisselaars kunnen dat wel! In Nederland gaat nu nog ca. 40% van winbare restwarmte verloren via schoorstenen. Er ligt dus een enorme potentie ligt voor restwarmtewinning. “De Heat Matrix Group uit Rotterdam is een jonge, veelbelovende onderneming die de nieuwe economie aanjaagt met duurzame innovaties,” aldus juryvoorzitter Alexander Rinnooy Kan .I.C.Y. uit Lemmer behaalde de derde plek met de slimme thermostaat die zorgt voor een aanzienlijke besparing. De thermostaat is op afstand te bedienen (zelfs vanuit het buitenland) en is daarmee niet alleen voor consumenten, maar ook voor de recreatiebranche zeer aantrekkelijk. Over Icy uit Lemmer zei de jury: “Het bedrijf heeft niet alleen een slimme thermostaat ontwikkeld, maar laat zien dat kleine bedrijven met slimme en flexibele toepassingen ook een interessante marktpartij kunnen zijn voor een energieleverancier.”

Meest succesvol

De jury beoordeelde de nominaties op basis van originaliteit, impact, mate van bescherming, verkrijgbaarheid en de omzetpotentie. De bekendmaking van de zevende MKB Innovatie Top 100 vond plaats op de Floriade in Venlo. De winnaar werd gehuldigd door demissionair Minister Maxime Verhagen (EL&I). Alle 100 genomineerde bedrijven hebben succesvolle innovaties doorgevoerd op het gebied van product, dienst, proces of organisatie. Met de realisatie van deze vernieuwingen hebben ondernemers hun omzet verhoogd, hun voortbestaan zeker gesteld of bestaande producten verbeterd.

Onderscheidende initiatieven

Vorig jaar behaalde Dacom uit Emmen, met het efficiënte beregeningssysteem de hoogste notering in deze lijst. Synbra Technology uit Etten-Leur, Agis Automatisering uit Harmelen, NormTEQ uit het Overijsselse Hengelo, Mampaey Offshore Industries uit Dordrecht en het Bornse timmerbedrijf Vanderlinden gingen Janneke Haddes van Dacom voor. De producten van deze ondernemingen behoorden tot de meest onderscheidende initiatieven op het gebied van innovatie. En daarom veroverden zij de eerste plaatsen van de MKB Innovatie Top 100.

Toe in staat

Aan de MKB Innovatie Top 100 is bewust geen prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het MKB in staat is. De 100 bedrijven en hun innovaties zijn vanaf 5 juni 2012 te vinden op www.syntens.nl/innovatietop100. Ook staan daar videoreportages over aansprekende innovaties uit de ranglijst. De MKB Innovatie Top 100 werd ondersteund door Greenport Venlo en de Provincie Limburg.Posted in: roerdalen