By juli 8, 2011 6:02 am Lees verder →

Montfort kreeg eerste van 17 Hart-defibrillatoren in Roerdalen

Roerdalen – De gemeente Roerdalen, Burgerhulpverlening Venlo en de vier EHBO-verenigingen in de gemeente werken hard aan het project ‘Hart voor Hart Roerdalen’. Het gaat hierbij om het oprichten en in stand houden van een netwerk van vrijwilligers die kunnen reanimeren en het ophangen van in totaal 17 AED’s (automatische externe defibrillatoren) in alle kernen.

Zo kan bij een hartaanval of hartstilstand snel burgerhulp worden verleend. Montfort is de eerste kern waar het is gelukt om voldoende vrijwilligers te werven.

Wethouder Teuwen onthulde op woensdag 6 juli de eerste ‘kast’ op Mariaveld 17 in Montfort, de woning van vrijwilliger Leo Bongers. Op speciale plattegronden zijn de adressen van de vrijwilligers en de hangplaats van de AED-kasten zichtbaar gemaakt. In Montfort is deze plattegrond redelijk tot goed gevuld. De dekking in andere kernen is helaas nog niet helemaal rond.

Kom in actie!
Wethouder Teuwen: “Hart voor Hart Roerdalen kan mensenlevens redden. Een hartaanval of –stilstand kan iedereen overkomen. We zijn enorm bij dat de EHBO-verenigingen zich al sterk maken voor dit project. Maar er zijn nog meer vrijwilligers nodig. Het doet me deugd dat we nu in Montfort kunnen starten. Wellicht inspireert dit mensen om zich alsnog aan te melden. Wij hebben uw hulp hard nodig.”

Doe mee!
Om ‘Hart voor Hart Roerdalen’ te laten slagen, zoeken we in elke kern maar vooral in Vlodrop, Sint Odiliënberg en Melick nog vrijwilligers. Ook bedrijven, instellingen en verenigingen kunnen meedoen. Wilt u meedoen, dan is het mooi als u een reanimatie- en/of AED-diploma heeft maar niet noodzakelijk. U moet echter wel bereid zijn dit te behalen. U hoeft geen piketdienst te draaien, inzet is op basis van vrijwillige beschikbaarheid tijdens een calamiteit.

Verplichte Informatieavond
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pierre Boosten, gemeente Roerdalen, telefoon: (0475) 538 888 en Theo Schrijnemaekers van de BHV Limburg-Noord: telefoon: (077) 320 1344. Schrijf ( voorlopig) alvast in uw agenda: 20 september 20.00 uur informatieavond in een nader te bepalen locatie en kern. Kijk ook eens op www.burgerhulpverleninglimburg.nl.Posted in: roerdalen