pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 22, 2018 8:32 am Lees verder →

Mooie vakantieplekjes in eigen land

Y

Roerdalen – Zomer in Nederland! Waarom zou je niet eens lekker dicht bij huis op vakantie gaan? Ons eigen kikkerlandje heeft meer dan genoeg te bieden voor een perfecte vakantie.aldus meldt Plus Online . Vergeet de file op de autoroute du soleil. Je hoeft nooit langer dan een paar uurtjes te reizen en je kunt gewoon je eigen moerstaal spreken. Waar wacht je nog op? Enkele topbestemmingen voor een zomervakantie in eigen land.
Het Vechtdal: vijftig tinten groen
Gelijk maar één van de mooiste parels die Nederland rijk is: het Vechtdal in de provincie Overijssel. Waar de rivier de Vecht zich kronkelend een weg baant door het schitterende groene landschap en langs pittoreske dorpjes. Je proeft de sfeer van vervlogen tijden bij het zien van de typisch Sallandse boerenhoeves en wandelt uren door een afwisselend decor van heide, uitgestrekte bossen en zandverstuivingen. Naast de uitbundige natuur leg je aan in pittoreske stadjes als Dalfsen, Ommen en Hardenberg. Hier gaan winkelen en cultuur hand in hand gaan. Een ideale streek om per fiets te verkennen. Of met de boot natuurlijk! Via Startpagina vind je de mooiste bestemmingen voor een vakantie in eigen land.
Texel: unaniem van Unesco tot Lonely Planet
Alle waddeneilanden zijn natuurlijk een topbestemming voor een fijne vakantie in eigen land (en werelderfgoed van Unesco). Maar Texel is het beste bewijs dat je niet naar Zuid-Europa hoeft voor een topvakantie. De wereldberoemde reisgids Lonely Planet zette het eiland in 2016 op de 9e plaats als Europese topbestemming voor de zomer, net onder Tenerife. Dat wisten wij natuurlijk allang. Het grootste deel van Texel is een nationaal park; één grote natuurpracht met bos, polders, duinen en wad. In stadjes Den Burg en de Koog is het heerlijk shoppen en relaxen op de vele terrassen. En last but not least: het strand! Dat prachtige, kilometerslange strand, waarop je uren kunt uitwaaien of zonnebaden. Texel heeft gewoon alles.

Veere: blij dat je hier bent
Wist je dat Zeeland al voor de tijd van de Romeinen bewoond werd? En dat Middelburg in de Gouden Eeuw na Amsterdam de grootste havenstad van de Republiek was? Dit rijke verleden proef je nergens zo goed als in het historische stadje Veere, in de gelijknamige provincie op het Zeeuwse Walcheren. In de 16e eeuw kende dit havenstadje een ongekende bloeiperiode dankzij het monopoly op het verhandelen van Schotse Wol. Die Schotse invloeden zie je dan ook overal terug. Maar in de provincie Veere vind je ook het gezellige Domburg en Zoutelande (ja, van het liedje), prachtige bossen, kronkelende kreken en natuurlijk kilometers schitterend zandstrand. Vier je vakantie in Veere, dan zul je vaak denken: ‘Blij dat ik hier ben!’ Ontdek Zeeland via Startpagina.nl.
De Achterhoek: onweerstaanbaar afgelegen
Van het uiterste westen naar het uiterste oosten van Nederland, waar we stuiten op de Achterhoek. Ook hier sporen van prehistorische nederzettingen en grafheuvels. Van oudsher een mysterieus hoekje van Nederland, want deze streek was voor westerlingen moeilijk te bereizen door een uitgestrekt moeras dat het gebied aan de westkant afsloot. Tegenwoordig is de Achterhoek gelukkig voor iedereen bereikbaar. En dat is fijn, want hier ontdek je achter elke bocht weer iets nieuws. Een enorm afwisselend natuurlandschap met af en toe ronduit woeste trekjes. Geniet van de concerten van de boomkikkers, spechten en bosuilen. Of van de stilte, want dit is een paradijs om tot rust te komen. Wandelen, fietsen, skeeleren of dwalen door het grootste doolhof van Europa: de Achterhoek is onweerstaanbaar!

Het Geuldal: on-Nederlands mooi?
De Geul is de snelst stromende rivier van Nederland en baant zich al kolkend en kronkelend een weg door het ronduit schitterende Geuldal in Limburg. De bloeiende graslanden langs de oevers, de bosflora in de hellingbossen, de adembenemende uitzichten vanaf de steile heuveltoppen maken wandelen hier tot een bijna on-Nederlandse belevenis. Bijna, want Zuid-Limburg behoort uiteraard tot de Nederlandse landschappen. Stiekem is het misschien zelfs wel één van de mooiste gebieden, want de variatie is subliem. Prachtig natuurschoon, Imposante kastelen, prehistorische grotten en stadjes als Valkenburg aan de Geul staan garant voor een afwisselende en ontspannen vakantie in eigen land!Posted in: algemeen, roerdalen