pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 17, 2014 10:23 am Lees verder →

Vanmiddag (vrijdag) start op de Meinweg en Venhof het Meinweekend met tal van activiteiten

wandelaars

Roerdalen – Meinweekend 2014 is op 17 + 18 + 19 oktober
De herfst is weer begonnen en dat zie je aan alles om je heen. Een goede reden om er weer eens lekker op uit te trekken. Daarom heeft Nationaal Park De Meinweg in samenwerking met verschillende partners een leuk weekend georganiseerd vol herfstactiviteiten voor jong en oud.

Programma
Vrijdag 17 oktober

14.30 – 16.30 uur Paddenstoelenwandeling

Het is weer paddenstoelentijd!
De vliegenzwam, het eekhoorntjesbrood, de heksenboleet en het grijsgroene melkzwammetje, als we goed zoeken vinden we van alles in de bossen De Meinweg. Het is weer herfst en dat betekend: Paddenstoelen. Maar wat zijn paddenstoelen eigenlijk? Zouden we ze ook kunnen eten, of zijn ze allemaal giftig. Een leuke excursie voor nieuwsgierige kinderen en hun ouders.
Wil je mee doen? Geef je dan op via [email protected]
Start bij Beheerseenheid De Meinweg, Meinweg 2, Herkenbosch.
Deelname is gratis.
16.00 – 17.15 uur Breath Walk

Niets is lekkerder dan in de vrije natuur eens diep adem te halen. Twanny Hegeman verzorgt speciaal in herfstthema een meditatiesessie in de buitenlucht. Laat je inspireren frisse herfstwind om je heen en kom volledig tot rust in je eigen lichaam. Ook toe aan wat ontspanning? Kom dan naar Manege Venhof, Venhof 2 in Herkenbosch. Meld je aan bij Twanny via [email protected] of bel 0475 52 0047. Kleed je vooral goed aan, houd rekening met slecht weer! Kosten: € 5
17.30 – 18.00 uur Aansluitend SOEP!

Verzorgt door Café Restaurant Rijstal Venhof (Venhof 2, Herkenbosch) een heerlijk kopje soep om weer terug op aarde te komen. Of juist om op kracht te komen voor de volgende yogasessie! Zeker zijn van dat opwarmertje? Meld je aan bij Twanny [email protected] of bel 0475 52 0047. Kosten: € 3
18.00 – 19.00 uur Herfst Yoga

Laat alle stress van je afglijden in de natuur. Probeer je hoofd eens goed leeg te maken en te focussen op je eigen lichaam. Yoga is de ultieme manier om weer tot jezelf te komen. De yogasessie vindt plaats bij Manege Venhof, Venhof 2, Herkenbosch, met slecht weer in de hooischuur van het Venhof.
Toe aan ontspanning? Meld je aan bij Twanny via [email protected] of
bel 0475 52 0047. Vergeet niet je eigen handdoek mee te nemen! Kosten: € 5
Zaterdag 18 oktober

13.00 – 15.30 uur Herfstwandeling met aansluitend herfststukken knutselen

Heerlijk in de bossen rondstruinen en ondertussen interessante weetjes ontdekken over de natuur om je heen. Onder begeleiding van natuurgidsen gaan jong en oud vanuit Tuincentrum Daniels in Vlodrop, Herkenbosserweg 4, op zoek naar mooi herfstmateriaal. Wanneer de mooiste takken, roodste blaadjes en meest glanzende kastanjes verzameld zijn, is er tijd voor ranja en een koekje in het Tuincafé. Als iedereen is uitgerust kan het knutselen beginnen. Onder begeleiding worden de prachtigste herfststukken gecreëerd. Je mag ze later mee naar huis nemen! Wil je meewandelen en daarna lekker knutselen? Meld je dan nu aan bij Anne Daniëls [email protected] of bel 0475-534298.
Houd er rekening mee dat het ruige bospad niet geschikt is voor kinderwagens. Deelname is gratis.
Zondag 19 oktober

10.00 – 14.30 uur Natuurtocht op de fiets

Bepakt en bezakt met een gevulde knapzak gaan we er op uit met de fiets. Een prachtige fietsroute vanuit hartje Roermond, ’t Koetshuis naar het rustgevende natuurgebied van De Meinweg. Natuurlijk met een kopje koffie vooraf. Onderweg vertellen de natuurgidsen tijdens korte stoppen over de wetenswaardigheden op en rond het fietspad. De route is ongeveer 35-40 km lang en eindigt weer bij ’t Koetshuis, Hamstraat 32 in Roermond.

Vanaf 14.30 staat er voor de lekkere trek en de eerste honger een heerlijke Roermondse High Tea klaar. Om fijn nog wat na te kunnen kletsen, mag je de hele middag blijven zitten.

Ook zo’n trek gekregen? Aanmelden kan tot 17 oktober 20.00 uur bij Sylvia Birkner via [email protected] of bel 0475-319087. Kosten voor dit geheel verzorgde arrangement zijn €18.50, alleen de fietstocht kost € 5,00. Geen fiets? Geen nood! Bij het Centraal Station worden fietsen en tandems verhuurd vanaf €8,50.
10.00 – 12.00 uur Paddenstoelenwandeling

Het is weer paddenstoelentijd!
De vliegenzwam, het eekhoorntjesbrood, de heksenboleet en het grijsgroene melkzwammetje, als we goed zoeken vinden we van alles in de bossen De Meinweg. Het is weer herfst en dat betekend: Paddenstoelen. Maar wat zijn paddenstoelen eigenlijk? Zouden we ze ook kunnen eten, of zijn ze allemaal giftig. Een leuke excursie voor nieuwsgierige kinderen en hun ouders.
Wil je mee doen? Geef je dan op via [email protected]
Startpunt bij parkeerplaats spoorwegovergang aan de verharde Meinweg.
Deelname is gratis.Posted in: roerdalen, roermond