pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By april 13, 2012 7:27 am Lees verder →

Museumweekeinde (14 en 15 april) in Cuypershuis Roermond: gratis toegang en vele activiteiten zaterdag en zondag

Roermond – Op zaterdag 14 april en zondag 15 april vindt het 31ste Museumweekend plaats. Thema dit jaar is ‘Laat je verrijken door het museum’. En ook het Cuypershuis doet natuurlijk mee. Tijdens dat weekend is het museum tussen 11 en 16.30 uur gratis toegankelijk en worden er diverse activiteiten georganiseerd.

Iedereen aan het tekenen op zaterdag 14 april
The Campaign for Drawing is een internationale campagne met als doel jongeren en ouderen middels tekenactiviteiten enthousiast te maken voor het tekenen. Op initiatief van het Huis voor de Kunsten Limburg initiëren diverse Limburgse musea jaarlijks verschillende tekenprojecten. Het Centrum voor de Kunsten organiseert daarom op zaterdag 14 april tussen 12.15 en 16.30 uur diverse tekenworkshops in de educatieve werkplaats van het Cuypershuis. In een minitentoonstelling worden verder kunstwerken van docenten en cursisten getoond.

Quirien van Haelen en Danny Danker in gesprek met …. meubels!
Op 15 april om 12 uur opent in het Cuypershuis de presentatie ‘Modern Interieur’, waarin het actuele interieurontwerp centraal staat. De presentatie wordt ingewijd met dichtkunst van Quirien van Haelen en Danny Danker. Op ludieke wijze zullen zij de zitmeubelen van Cuypers, maar ook van de actuele ontwerpers bejubelen en bekritiseren.

Doorlopend programma
Verder zijn er elke dag gratis rondleidingen door de vaste presentatie, de wisselexpositie ‘Oud papier?’ en de nieuwe presentatie ‘Modern interieur’. Voor het project ‘Verhaal op zaal’ staan vrijwilligers voor u klaar om als gastheer of als gastvrouw meer te vertellen over het gebouw, de collectie en over hun verbondenheid met het museum. Ook zijn er weer workshops in de educatieve werkplaats. Kortom: laat u verrijken door het Cuypershuis!
Cuypers en actuele interieurontwerpers
Moderne interieurontwerpers hanteren tegenwoordig andere materialen en productietechnieken om hun ontwerpen te realiseren. Maar hun streven is verwant aan dat van Cuypers. Schoonheid, engagement, ambacht en vernieuwing zijn voor beiden net zo belangrijk. De nieuwe presentatie ‘Modern interieur’ van het Cuypershuis toont daarom werken van ontwerpers Studio Job, Tjep., Tejo Remy, Marcel Wanders, Wieki Somers, Christien Meindertsma, Studio Maarten Baas, Patrick Schols en Guus Voermans.
Meer afbeeldingen van Quirien van Haelen en Danny Danker ‘in gesprek met de meubels’ vindt u in het perscentrum van het museum>Posted in: roermond