pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By april 27, 2012 6:13 am Lees verder →

Na weer 3 autobranden Weert: tipgeld verdubbeld naar 10 mille

Weert – – Afgelopen weekend vonden er weer drie autobranden plaats in Weert. Daarom heeft de gemeente Weert besloten het tipgeld voor de opsporing van de daders van de autobranden te verdubbelen naar €10.000,-.

Burgers zijn al waakzaam naar aanleiding van een eerdere oproep van de burgemeester. Burgemeester Jos Heijmans: “Het is ons menens om aan deze malaise een einde te maken. Wij vragen de mensen om nog alerter te zijn en iedere verdachte situatie direct te melden. Het verhogen van het tipgeld leidt hopelijk snel tot de gouden tip.”

Tips van burgers
De burgmeester hoopt dat het verhogen van het tipgeld er toe leidt dat mensen die iets over de autobranden weten dit ook melden. Naar aanleiding van het programma Opsporing verzocht zijn al tips binnengekomen. Als burgers nog alerter worden neemt het risico voor de daders om betrapt te worden toe.

Onderzoek door verzekeringsmaatschappijen
Bij het blussen van de autobranden gebruikt de brandweer sinds maart een speciale blusdeken. Daardoor blijven sporen van brandstichting beter bewaard en is het mogelijk om bewijslast vast te leggen. Bij vastgestelde brandstichting start de verzekeringsmaatschappij voortaan een eigen onderzoek om verzekeringsfraude uit te sluiten. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat onschuldige slachtoffers van autobranden onderwerp van onderzoek worden.

Melden
Verdachte zaken melden kan bij de politie op de volgende manieren:

1-1-2 bellen,
de tiplijn autobranden bellen: 0800-2552 552,
mailen naar: [email protected]
Wie liever anoniem verdachte zaken wil doorgeven, kan bellen met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. In dat geval volgt GÉÉN beloning. Het meldpunt is geen onderdeel van de politie en waarborgt de anonimiteit.Posted in: politie