pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 16, 2014 3:56 pm Lees verder →

Natuurwandelroute Buitenring Parkstad Limburg

Roerdalen/Parkstad – Gisteren heeft gedeputeerde Erik Koppe officieel het startsein gegeven voor de natuurwandeling langs reeds gerealiseerde natuurcompensatiegebieden voor de Buitenring. Dit gebeurde door het overhandigen van een goed gevulde picknickmand aan de wethouders van de gemeenten Schinnen en Nuth. De wandelroute is uitgezet tussen Vaesrade en Schinnen. In dit gebied is al zo’n 7 ha aan nieuwe natuur gerealiseerd als compensatie voor natuur die door de Buitenring Parkstad Limburg verloren of achteruit gaat. In totaal wordt voor de Buitenring zo’n 170 ha nieuwe natuur gerealiseerd waarvan nu al ruim 80 ha is ingericht.

De wandeling kan worden gestart vanaf de parkeerplaats aan de Muldersplas in Schinnen en voert afwisselend langs nieuw aangeplant bos, aangelegde graanakkers met in de zomer bloeiende akkerranden en een herstelde hoogstamboomgaard. Daarnaast loopt u langs holle wegen, (herstelde) graften (1), oud bos en bloeiende bermen. De natuurcompensatie heeft ervoor gezorgd dat het cultuurlandschap op sommige plaatsen langs de route in oude glorie is hersteld en erosiegevoelige gronden beplant zijn met bos. De natuurcompensatie verbetert daarnaast het leefgebied van roofvogels en de das. Tevens biedt deze natuur een thuis voor zangvogels, allerlei insecten en soorten die het moeilijk hebben, zoals de patrijs en kleine marterachtigen als hermelijn en wezel.

Buitenring Parkstad Limburg
De Buitenring Parkstad Limburg heeft een duidelijk doel: zorgen dat de bereikbaarheid van en binnen de regio Parkstad sterk verbetert. De Buitenring zorgt voor een vlotte verbinding tussen gemeenten in de regio en voor een goede verbinding met nationale en internationale wegen. Daarbij worden bestaande wegen die door woonkernen leiden ontlast. Dat is goed voor de leefbaarheid. Bovendien biedt de nieuwe weg volop kansen voor economische en toeristische ontwikkelingen en verbetert de verkeersveiligheid in het gebied.
De Buitenring wordt een ringweg rondom de stadsregio Parkstad Limburg, waar de gemeenten Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken en Schinnen deel van uitmaken.

No-Regret
Eerder dit jaar kreeg de provincie van de Raad van State toestemming voor de aanleg van de ‘no-regret’ wegdelen aan de noordzijde van Heerlen en Brunssum en het wegdeel tussen de rotonde Avantis en de Hamstraat in Kerkrade. Dat wil zeggen dat ook als het inpassingsplan onverhoopt (gedeeltelijk) zou worden vernietigd, en geen integrale Buitenring zou worden aangelegd dit tracédeel de verkeersafwikkeling aanzienlijk zal verbeteren.

1 – Graften zijn oude cultuurhistorisch landschapselementen. Een graft is een knik of miniterras (steile rand) op een helling, meestal begroeid met struikgewassen.Posted in: roerdalen