pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juni 26, 2015 5:46 pm Lees verder →

Nederland coördineert Europese campagne tegen kindersekstoerisme

Roermond- Nederland gaat de Europese campagne Don’t look away tegen kindersekstoerisme coördineren. Dat heeft minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie vandaag aan de Tweede Kamer geschreven. Nederland neemt de coördinatie voor twee jaar over op verzoek van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, die de Don’t look away-campagne in 2010 hebben ontwikkeld. Op 26 maart dit jaar gaf minister Van der Steur op luchthaven Schiphol nog het startsein voor deelname van Nederland aan de nieuwe Europese campagne.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie zal samen met de ngo ECPAT Nederland het voortouw nemen in de Europese coördinatie. In de uitvoering wordt ook samengewerkt met de Koninklijke Marechaussee (KMar), de politie, het Meldpunt Kinderporno, de ANVR, TUI Benelux, ECPAT, Terre des Hommes, Plan Nederland en Free a Girl.

Sinds de lancering van de Europese campagne in Nederland eind maart op Schiphol zijn 11 meldingen binnengekomen en doorgestuurd aan de politie. Volgens minister Van der Steur laat het aantal meldingen in ongeveer drie maanden tijd zien dat het belangrijk is om het bewustzijn bij (zaken)reizigers te vergroten. ,,Het zijn waardevolle extra ‘ogen en oren’ voor de politie en het Openbaar Ministerie in de aanpak van kindersekstoerisme. Daarom zeggen we: Don’t look away! Kijk niet weg van seksuele uitbuiting van kinderen’’, aldus Van der Steur.

Het voornaamste doel van de nieuwe campagne is het internationaal genereren van meldingen met voldoende aanknopingspunten voor opsporingsonderzoek. Het is van belang om het algemene bewustzijn te vergroten, zodat de sociale controle wordt vergroot. Dit draagt bij aan het vergroten van het aantal meldingen van misstanden en het verder bestrijden van de misdaad.

Deze zomer wordt nog een extra impuls gegeven aan de Nederlandse Don’t look away-campagne via social media om de kwaliteit van de meldingen verder te verbeteren. Vanaf juli wordt aan vakantiegangers online actief uitgelegd welke situaties verdacht kunnen zijn, waar ze die tegen kunnen komen en wat ze kunnen doen. Dit gebeurt bijvoorbeeld via de website www.meldkindersekstoerisme.nl, via Facebook (www.facebook.com/DontLookAwayNL) en Twitter (www.twitter.com/dontlookawaynl).Posted in: politie, roermond