pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By december 6, 2015 12:14 pm Lees verder →

Nederland organiseert grootste eHealth congres van Europa

Roerdalen – Nederland organiseert in juni 2016 het grootste Europese congres op het gebied van eHealth. Minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn (beiden VWS) willen dat nieuwe innovaties in de zorg breed toepasbaar worden voor de mensen die daar baat bij hebben. Deze wens staat daarmee centraal op het driedaagse congres. Ook is er aandacht voor de veranderingen die dit voor zorgverleners met zich mee brengt. eHealth Week 2016 wordt georganiseerd in het kader van het voorzitterschap van Nederland van de Europese Unie.

Aan eHealth Week 2016 zullen naar verwachting 2500 mensen uit meer dan 30 landen deelnemen. Het congres wordt georganiseerd door de Europese Commissie, HIMMS Europe en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarmee biedt het niet alleen een uitstekende kans om te kijken naar goede voorbeelden over de grens. Het is ook een unieke kans voor Nederlandse bedrijven om zich te presenteren. Minister Edith Schippers: “Of het nu gaat om diabetes, e-mental health, gezond ouder worden, of apparatuur voor diagnostiek, Nederlandse bedrijven zijn wereldwijd actief, staan goed aangeschreven en kunnen veel betekenen voor de zorg en de patiënt.”

In de Beurs van Berlage komen beleidsmakers, onderzoekers en de bedrijven vanuit de hele wereld samen. Een goed moment om duidelijk te maken waar innovatie in de zorg volgens VWS om moet gaan, meerwaarde creëren voor de gebruiker. Staatsecretaris Martin van Rijn: “Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Het is onze taak om te zorgen dat de nieuwe technieken leiden tot betere zorg, waarbij de mensen die ondersteuning en zorg nodig hebben centraal staan.”

Naast het driedaagse congres worden in dezelfde week ook twee nationale eHealth dagen georganiseerd. Maandag 6 juni staat in het teken van initiatieven uit verschillende Nederlandse regio’s, met aanbieders en gebruikers van eHealth. De ondersteuning en het opschalen van eHealth start-ups in Nederland is het thema van de bijeenkomst op 7 juni 2016.
Voor meer informatie over eHealth Week 2016: www.ehealthweek.org.

Over eHealth Week 2016
eHealth Week 2016 is het belangrijkste eHealth evenement in Europa. eHealth Week vindt plaats van 8 tot en met 10 juni 2016 in de Beurs van Berlage in Amsterdam en vormt een officieel onderdeel van het voorzitterschap van Nederland in de Raad van de Europese Unie (1 januari – 30 juni 2016).

Het thema tijdens de eHealth Week luidt: “You, at the heart of transition”. Hiermee wordt het persoonlijke aspect van eHealth benadrukt en de veranderingen die innovatie mogelijk maken tastbaar gemaakt. De eHealth Week 2016 wordt georganiseerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de Europese Commissie en HIMSS Europe.
Het programma richt zich op de volgende drie thema’s:
Thema 1: hoe technologie kan bijdragen aan meer regie voor mensen
Dit thema gaat over het empoweren van eHealth voor zowel patiënten als gezonde mensen. Het doel van het thema is o.a. om een antwoord te krijgen op de vraag wat de behoeften van patiënten en gezonde mensen zijn als het gaat om het actief managen van hun gezondheid. Ook wordt er een antwoord gezocht op de vraag hoe oudere mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen en hoe eHealth applicaties geschikt kunnen worden gemaakt voor iedereen. Tevens is het van belang dat er kennis wordt gedeeld en dat er wordt gediscussieerd over eHealth applicaties die een bijdrage leveren aan het empoweren van patiënten.

Thema 2: wat er voor nodig is om eHealth toepassingen breed beschikbaar te maken
Om zorgverleners en lidstaten in staat te stellen om informatie uit te wisselen, zijn gepaste wettelijke regelingen vereist. Deze regelingen zijn ook nodig om vertrouwen onder de mensen te creëren. Tevens zijn standaarden nodig om systemen inter-operabel te maken en om zorgverleners met elkaar te verbinden. Het doel van dit thema is o.a. om kennis uit te wisselen over hoe vertrouwen in IT-systemen kan worden gepromoot en hoe het gebruik van standaarden in de gezondheidszorg kunnen worden geactiveerd.

Thema 3: wat is er nodig om het vertrouwen in eHealth toepassingen te vergroten
Vaak wordt er de nadruk gelegd op de technische aspecten van eHealth. In dit thema staan niet de technische aspecten, maar de sociale aspecten van implementatie en innovatie centraal. Wat is nodig, naast technische innovatie, om mensen gebruik te laten maken van eHealth? Het doel van dit thema is o.a. om de implementatie, levering, opschaling en het gebruik van eHealth te stimuleren, om te leren waar, waarom en hoe implementatie en opschaling succesvol kan worden bereikt en om te leren hoe de best practices kunnen worden overgenomen door andere organisaties.Posted in: roerdalen