pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 18, 2015 3:00 pm Lees verder →

Negen hectare groot nieuw logistiek centrum Rockwool in Roermond

Roermond – Steenwolfabrikant ROCKWOOL in Roermond investeert € 10 miljoen in een nieuw logistiek centrum van negen hectare, direct gelegen naast haar productielocatie op het bedrijventerrein Roerstreek in Roermond. De investering wordt mogelijk gemaakt door LHB en OML die voor max. € 6 miljoen risicodragend investeren in een te herontwikkelen bedrijfskavel, die overgenomen wordt van ROCKWOOL. Met de investering optimaliseert ROCKWOOL haar logistiek waardoor zij de internationale concurrentie met succes kan blijven aangaan. Het logistiek centrum draagt bij aan de verankering van ROCKWOOL in Roermond en daarmee aan de werkgelegenheid in Midden-Limburg. Met de investering komt tevens een ruilverkaveling op gang die een impuls geeft aan de kwaliteit van het bedrijventerrein en ruimte vrijspeelt voor nieuwe bedrijvigheid.

Gedeputeerde Twan Beurskens reageert verheugd: ”ROCKWOOL is één van de grootste werkgevers in Roermond. Met de investeringen in het logistieke centrum wordt de maakindustrie in Midden-Limburg verder versterkt”. Roermonds wethouder Angely Waajen-Crins hecht veel waarde aan de investeringen: “Dat daarbij ook de benutting en de uitstraling van het bedrijventerrein Roerstreek verbetert, maakt de plannen alleen maar beter,” zegt de wethouder.
In 2013 hebben de Limburgse Herstructureringsmaatschappij voor Bedrijventerreinen BV (LHB) en de Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML) een masterplan opgesteld voor het bedrijventerrein Roerstreek. Dit terrein is een van de grootste en oudste in Midden-Limburg. Het biedt werkgelegenheid aan ca. 4.700 mensen. Het masterplan is uitgewerkt samen met de Provincie Limburg, de gemeenten Roermond en Roerdalen en de ondernemers. Een van de ondernemingen is de Roermondse vestiging van het Deense ROCKWOOL concern, sinds 1968 gevestigd op de huidige locatie. In de loop der tijd heeft de fabriek zich ontwikkeld tot de grootste steenwolfabriek ter wereld. ROCKWOOL heeft haar plannen voor het verbeteren van de logistiek samen met LHB en OML uitgewerkt in een haalbare business case.

Dick Snellenberg, Finance Director van ROCKWOOL, stelt dat de samenwerking met LHB en OML onmisbaar is geweest: “Om de internationale concurrentie het hoofd te kunnen blijven bieden is deze logistieke verbeterslag cruciaal en blijft het lange termijn bestaansrecht van de ROCKWOOL fabriek in Roermond behouden”. ROCKWOOL verplaatst haar logistieke activiteiten van de decentraal gelegen locatie Ringweg naar een locatie pal gelegen naast de ROCKWOOL fabriek. Deze locatie is in het verleden al door OML verworven, gesloopt en gesaneerd, met als doel om deze in te zetten voor nieuwe bedrijvigheid. OML en LHB verwerven van ROCKWOOL de vrij komende locatie Ringweg. Rob van Midden, directeur LHB geeft aan: “Door zekerheid te bieden over de aankoop van de locatie Ringweg is voor ROCKWOOL een al lang gekoesterd plan haalbaar geworden.” “Bovendien”, zo vult directeur OML Tilman Schreurs aan “wordt het bedrijventerrein hierdoor optimaal gebruikt en biedt de vrijkomende kavel ruimte aan nieuwe investeerders, die op termijn ook nieuwe werkgelegenheid oplevert.” Er vinden al gesprekken plaats met geïnteresseerde kandidaat-kopers.
De ruilverkaveling sluit naadloos aan op de revitalisering van het naastgelegen bedrijventerrein Stationsweg in Roerdalen, waarvoor op 11 februari jl. het startsein werd gegeven.Posted in: roerdalen, roermond