pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 20, 2015 8:52 pm Lees verder →

Negen nieuwe waarnemers van politie naar Oekraïne

Roerdalen/Den Haag – Nederland heeft negen nieuwe waarnemers naar Oekraïne gestuurd om daar de situatie te monitoren. De politiefunctionarissen gaan werken voor de waarnemingsmissie van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE), waar Nederland sinds mei 2014 bij de Special Monitoring Mission actief is.

Minister Koenders van Buitenlandse Zaken heeft samen met zijn collega Van der Steur van Veiligheid en Justitie besloten de Nederlandse waarnemers te sturen. Volgens hen is extra toezicht door de OVSE noodzakelijk om toe te zien op de naleving van de zogenoemde Minsk-akkoorden, afspraken voor onder meer een wapenstilstand en het terugtrekken van zware wapens. ‘We zien dat de veiligheidssituatie nog altijd fragiel is. Het werk van de OVSE-missie is daarom zeer relevant. Nederland wil de missie dan ook ondersteunen om verdere de-escalatie te bevorderen’, aldus Koenders.

‘We blijven er op alle niveaus op aandringen dat de Minsk-akkoorden worden nagekomen, zodat een politieke oplossing van het conflict wordt bereikt. De rol van de OVSE is daarbij essentieel; het is de enige organisatie in Oekraïne die op basis van een mandaat dat door alle partijen wordt geaccepteerd dagelijks rapporteert over de ontwikkelingen’, zegt Koenders.

De missie functioneert onder moeilijke omstandigheden. Koenders benadrukt hoe belangrijk het is dat de waarnemers hun werk goed kunnen doen. Hiervoor is het essentieel dat de missie de benodigde informatie en volledige en veilige toegang verkrijgt.

De Nederlandse politie draagt in zeven landen met civiele inzet in EU- en VN-missies bij aan de versterking van internationale veiligheid. Mede door deze ervaring heeft de politie de juiste expertise en capaciteit om bij te dragen aan de uitbreiding van het aantal OVSE-waarnemers in Oekraïne. ‘Het leveren van waarnemers door lidstaten is cruciaal voor het welslagen van de zware opdracht van de OVSE’, zegt minister Van der Steur.

Naast waarnemers – die de afgelopen jaren al in verschillende aantallen actief waren in Oekraïne – levert Nederland een substantiële financiële bijdrage van ruim 6,8 miljoen euro aan de Special Monitoring Mission. Daarmee behoort Nederland tot de belangrijkste financiële donors van de waarnemingsmissie. Waarnemers van de OVSE hebben Nederland eerder goed geholpen bij de repatriëringsmissie van vlucht MH17.Posted in: politie, roerdalen