pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 17, 2013 6:58 pm Lees verder →

Nep-agenten in Nederland onderweg….

Roerdalen/Apeldoorn – De politie waarschuwt voor nepagenten naar aanleiding van twee voorvallen in Apeldoorn en Harderwijk. Agenten moeten zich altijd kunnen legitimeren. Bel bij twijfel 0900 – 8844.

Maandagochtend 11 maart rond 11.55 uur kwam bij een woning aan de Kalverstraat in Apeldoorn een man aan de deur. Deze man droeg een donkerblauwe jas met daarop ter hoogte van de borst de letters ‘politie’. De man liep de woning in en vertelde, dat hij van de politie was en dat hij foto’s van sieraden wilde maken. De vrouw vroeg hem om zijn legitimatiebewijs, maar deze kon de man niet tonen. Toen de vrouw vertelde dat haar zoon er aan kwam, verdween de man plotseling.

Het signalement van deze nepagent luidt: ongeveer 1.75 m lang, gedrongen postuur, getinte huidskleur. De man had ook een baseballpet op. Hij was vermoedelijk in gezelschap van een andere man die buiten stond te wachten.

‘Sloten controleren’
Diezelfde middag rond 14.30 uur werd aangebeld bij een woning aan de Alberdingk Thijmlaan in Harderwijk. De bewoonster deed open en zag twee mannen staan die beweerden van de politie te zijn en langs kwamen om de sloten van de woning te controleren. De mannen konden zich niet legitimeren. Eenmaal in de woning gaven ze een soort preventieadvies en vroegen of de vrouw geld in huis had. Toen het tweetal was vertrokken, had de bewoonster een onbehagelijk gevoel en belde de politie. De nepagenten werden niet meer aangetroffen.

Signalementen
Een van de nepagenten was een blanke man. Deze was donker gekleed en had een baseballpet met politielogo op. De man had een ketting om met een politiebatch. Hij was in het gezelschap van een negroïde man. Deze man droeg een donkere broek en een beige jas.

Legitimatie
Echte agenten hebben altijd hun speciale politielegitimatiebewijs bij zich. Daarmee kunnen zij aantonen dat zij daadwerkelijk werkzaam zijn bij de politie. Om deze legitimatie mag altijd worden gevraagd. Bij twijfel kan men bellen met 0900-8844.Posted in: politie, roerdalen