pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By februari 18, 2014 2:02 pm Lees verder →

Neuwe regels bestrijding knaagdieren: ook in M-Limburg

Roerdalen/Roermond – Sinds enkele jaren werken Limburgse gemeenten samen om de populatie van de zwarte rat en andere knaagdieren in onze regio beheersbaar houden.

Momenteel hebben agrarische ondernemers vrijstelling om op het eigen bedrijf knaagdieren te bestrijden met biociden. Vanaf 1 juli 2015 mag dit niet meer. Vanaf die datum moeten agrarische ondernemers een licentie hebben voor het bestrijden van knaagdieren, de zogenoemde Knaagdierpas. (op de foto de zwarte rat)Zwarte rat

Cursus
De gemeenten bieden samen met Citaverde en de LLTB een cursus aan voor agrariërs. Ze willen hiermee voorkomen dat de nieuwe regels meer overlast door knaagdieren als gevolg hebben. Tijdens deze cursus leert u hoe u knaagdieren kunt weren en bestrijden. U kunt tijdens de cursus ook uw Knaagdierpas halen. Daarvoor geldt een aantal voorwaarden. Heeft u nog geen geldig vakbekwaamheidsbewijs gewasbescherming, dan moet u examen doen. Haalt u dit, dan ontvangt u een Knaagdierpas. Heeft u wel al een geldig vakbekwaamheidsbewijs gewasbescherming, dan hoeft u maar één bijeenkomst bij te wonen. Daarna ontvangt u het vakbekwaamheidsbewijs inclusief de knaagdieraantekening. U hoeft dan geen examen te doen.

Data en kosten
Heeft u al een vakkbekwaamheidbewijs gewasbescherming? Dan kunt u voor een extra bijeenkomst op donderdag 13 maart of dinsdag 18 maart terecht in de Baexheimerhof in Baexem. Of kom op dinsdag 11 maart of donderdag 20 maart naar Citaverde in Horst. De bijeenkomsten duren van 19.30 tot 22.30 uur. De kosten per avond zijn € 50,– en het maximum aantal deelnemers is 25. Neemt u ook uw legitimatiebewijs en uw spuitlicentie mee?
Heeft u geen vakbekwaamheidsbewijs gewasbescherming? Dan kunt u deelnemen aan een van de genoemde avonden én een extra dagdeel op 27 maart met aansluitend een examen. U kunt er ook voor kiezen om alleen op 27 maart de hele dag bij een bijeenkomst te zijn met aansluitend examen. Dit is in de Baexheimerhof in Baexem. De kosten zijn € 220,-. U heeft ook een legitimatiebewijs nodig.

Aanmelden
Aanmelden kan www.citaverde.nl/bedrijfsopleidingen/inschrijven/aanmelden-rattenmuizen.Posted in: roerdalen, roermond