pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 4, 2012 6:14 pm Lees verder →

Niet Roermondenaar Thissen of PvdA-er Dijksma maar Bruls burgemeester Nijmegen, dankzij rivaliteit PvdA en Groen Links in gemeenteraad

Venlo/Nijmegen – Roermondenaar Tof Thissen (Eerste Kamerlid) namens Groen Links was kandidaat voor het burgemeesterschap van Nijmegen. En ook Sharon Dijksma (Tweede kamerlid) namens de PvdA. De laatste stond zelfs als eerste op de voordrachtlijst van de vertrouwenscommissie uit de raad. Toch heeft de raad Nijmegen deze week – in besloten vergadering bijeen – voor nummer twee gekozen en dat is Hubert Bruls (CDA), tot nu toe burgemeester in Venlo ( zijn eerste burgemeesterspost overigens na eerst enkele jaren CDA-Kamerlid te zijn geweest).
En volgens watchers in de Nijmeegse politiek heeft Bruls zijn benoeming vooral te danken aan de rivaliteit tussen PvdA en Groen links in de Nijmeegse raad die elkaar nauwelijks het licht in de ogen gunnen. Bruls heeft slechts een achterban van 3 CDA-ers in de Nijmeegse raad. De Geldserse universiteitsstad heeft jarenlang een PvdA-burgemeester gehad, maar koos niet voor Dijksma die als eerste op de voordracht stond. Vorige week lekte uit dat Dijksma (PvdA) de voorkeur had van de vertrouwenscommissie, die normaal gesproken haar werk onder strikte geheimhouding doet. Bruls was tweede keus. De post was vacant omdat Thom de Graaf – de enige D66-burgemeester van Nijmegen – overgestapt is naar de HBO-raad.

Tegen de benoeming van Dijksma stak in Nijmegen echter een storm van protest op. Dijksma zou niet genoeg ervaring hebben en een band missen met de Waalstad.
Volgens een internetpeiling van dagblad De Gelderlander waren bovendien vier van de vijf Nijmegenaren tegen de PvdA-vrouw als burgemeester.
Nijmegen was lange tijd een bolwerk van de PvdA. Thom de Graaf is sinds 2007 de enige niet-PvdA’er die er aan de slag ging als burgervader.
De huidige burgemeester van Venlo is daarmee de verwachte opvolger van burgemeester Thom de Graaf (D66) die in februari vertrok naar de HBO-raad.
Bruls (46) is geen onbekende van Nijmegen. Hij studeerde in de stad en was er tussen 1998 en 2002 wethouder. Van 2002 tot in 2005 zat hij voor het CDA in de Tweede Kamer. Daarna werd hij burgemeester van Venlo.

De Nijmeegse gemeenteraad kwam donderdagavond in een extra, besloten vergadering bijeen om een besluit te nemen over de voordracht voor een nieuwe burgemeester.
Over de kandidaten voor het Nijmeegse burgemeesterschap is veel te doen geweest. Het kabinet moet formeel nog beslissen over de benoeming van Bruls, maar volgt in vrijwel alle gevallen het advies van de gemeenteraad.

Een zeer geëmotioneerde Bruls noemde het vrijdagochtend in Venlo een voorrecht en een eer om voorgedragen te zijn als burgemeester van Nijmegen. Bruls (CDA, 46) moest een gesprek met de pers zelfs even onderbreken, omdat hij tranen in zijn ogen kreeg en door emoties overmand werd.

“Ik heb hier 6,5 jaar met ziel en zaligheid gewerkt”, zei Bruls, die het zichtbaar moeilijk had.

Over Nijmegen zei hij: “Je hoeft er niet geboren te zijn om er zielsveel van te gaan houden”. Bruls heeft ruim 21 jaar in Nijmegen gewoond en was er een tijd lang wethouder. In 2005 werd hij burgemeester van Venlo.Posted in: Geen categorie