pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 31, 2016 2:01 pm Lees verder →

Nieuwe impulsen: Hamstraat Roermond wil terug naar hoog niveau

image
Roermond – Op 11 oktober ondertekenden ondernemers & eigenaren van de Hamstraat, Provincie Limburg, MKB-Limburg, Citymanagement Roermond en de Gemeente Roermond de pilot “Focus op de Hamstraat”. De ambitie van deze pilot is om binnen een termijn van 1 jaar de Hamstraat en omgeving op te waarderen.
Ondertekening pilot Hamstraat
Het gebied moet een eigen identiteit gaan ontwikkelen rekening houdend met rijke historie. Daarnaast is het de bedoeling dat gezamenlijk acquisitie wordt gevoerd en de panden en openbare ruimte kwaliteit uitstralen. Verbindingen met Stationsplein, Kloosterwandplein en Munsterplein worden gezamenlijk onder de loep genomen en vervolgens verbeterd. Ook gaan de partijen onder begeleiding van het kadaster aan de slag met het terugbrengen van de leegstand en worden nieuwe initiatieven door gemeente Roermond en provincie Limburg gestimuleerd. Een belangrijk onderdeel hierbij is de pilot reclame beleid, die ook in de Hamstraat wordt uitgevoerd.
De Hamstraat en omgeving maakt onderdeel uit van het bekende ‘8tje’ in de binnenstad van Roermond en vormt de verbinding van image stationsgebied en het Munsterplein. Het gebied is kansrijk, heeft een lang verleden als belangrijke winkelstraat en is cruciaal in de routing. Dit gebied heeft echter ook te maken met leegstand, tijdelijke invullingen en bijbehorende uitstraling.
Volop kansen
Wethouder Waajen (economische zaken): Deze samenwerking biedt volop kansen! Zeker niet in de laatste plaats doordat er veel betrokken ondernemers zitten die samen met ons aan de slag willen om de Hamstraat weer op een hoog niveau te krijgen: qua invulling in winkels, maar ook in het straatbeeld. Door in deze pilot samen met alle partijen aan de slag te gaan kunnen we hopelijk in een korte tijd belangrijke stappen zetten: sommige mogelijk ook minder leuk, zoals een functiewijziging maar altijd ten goede van de Hamstraat als geheel”.
Startsein
In het nostalgische Royal & Royaline Theater op de Hamstraat in Roermond werd het officiële startsein voor deze pilot c.q. samenwerking gegeven. Gedeputeerde, H. Teunissen en wethouder A. Waajen-Crins gaven een korte toelichting op het project “Focus op de Hamstraat”. Aanvullend vertelde wethouder R. Fick-Moussaoui over de pilot reclamebeleid: “Het doel is om samen met betrokken partijen de uitstraling van de winkelstraat te verbeteren. Een door iedereen gedragen reclamebeleid is belangrijk, zodat een straatbeeld ontstaat dat tegemoet komt aan de bijzondere kwaliteit van de binnenstad. Belangrijk zijn de specifieke kwaliteiten van de winkelstraat, de monumentale panden met hun fraaie gevels en hoe daar de reclame-uitingen bij passen. Daarbij is uiteraard ook oog voor de presentatie van de winkels op zich en de Hamstraat in zijn geheel.”
Vervolgens ondertekenden de samenwerkende partijen Provincie Limburg, Gemeente Roermond, Stichting Citymanagement Roermond, MKB Limburg en het Ondernemers- en Eigenaren Collectief het startdocument. Als afsluiting brachten alle aanwezigen een toost uit op deze samenwerking.
MPosted in: algemeen, roermond