By juni 3, 2011 3:02 pm Lees verder →

Nieuwe schutterskoning Dre Dohmen van Andreas Melick zet na 56 jaar familietraditie voort

Melick – Een schitterende zomerdag, de dansende koningsvogel en een prachtig koningspaar zijn de sleutelwoorden van een geslaagd koningsvogelschieten 2011 van schutterij St Andreas te Melick op Hemelvaartsdag. Dre Dohmen werd de nieuwe koning en na dat de laatste restanten van de vogel naar beneden waren gehaald, viel hij van blijdschap in de armen van zijn echtgenote Elvera (foto)

Na de mis, het maken van een groepsfoto en de traditionele muzikale rondgang door het dorp was het moment aangebroken dat het koningspaar Paul Verhezen en Ingrid van Melick afscheid moesten nemen van hun waardigheden. Met lovende woorden van wethouder Herman Nijskens en warme klanken van het Fluit- en Trommelkorps St. Andreas en Harmonie Concordia werd het uittredende koningspaar uitgeluid en bedankt voor het waardige seizoen, waarin zij de schutterij zijn voorgegaan.

Na de openingschoten door genodigden, de broederschap en ereleden op de britselen, kon het aloude schieten op de koningsvogel beginnen. In totaal 16 schutters schoten mee om de koningstitel. De koningsvogel oogde behoorlijk taai en liet zich niet makkelijk uit het veld slaan. De fraai geschilderde vogel had er dan ook behoorlijk zin in, en danste telkens fier rond de stang. Na enige rake treffers van Sjeng van Cann, Peggy Kristus, Bianca Kristus en Bianca Lupsen wist de vogel dat zijn einde naderde…
Iedereen keek dan ook ademloos toe toen Wien Leppers zich onder de buks nestelde en de vogel tot op de laatste spaander na van de stang schoot. Het schot was vol van genade, maar de vogel toonde opnieuw wilskracht door een laatste veer te laten, en zich wederom vast te klampen aan de stang. Dré mocht het afmaken. Hij kuste zijn vrouw Elvera stelde zich op onder de schietboom en schoot vervolgens de laatste resten koningsvogel de geschiedenisboeken in. Hij was dolblij viel in de armen van zijn vrouw en werd op de schouders rond gedragen onder juichstemming.

Dré (André) Dohmen is getrouwd met Elvera met wie hij het koningspaar 2011-2012 gaat vormen. Naast de schutterij is Dré lid van Joekskapel de Sauswauze, Schietvereniging “de Scherpschutters” en de Rosellies. In het verleden was hij ook actief lid bij VV Vesta en het Fluit- en Trommelkorps St. Andreas. Als Dré niet met zijn verenigingen bezig is, sleutelt hij graag aan zijn oldtimer trekkertje. In het dagelijks leven is hij werkzaam bij loonbedrijf van Birgelen te Posterholt.
Dré komt uit een rijke schutterfamilie. Hij is de zoon van erelid Jan & Jes Dohmen. Nadat “Ome Nelis” Dohmen in 1955 de laatste koning was uit de familie, zet Dre thans die traditie voort, gesteund door de hele schuttersfamilie
. Na de huisserenade en de terugkomst op het Sjöttequarteer werd het paar nogmaals door Har Theuwissen toegezongen: Leve de koning – Hoera- Hoera- Hoera !

)

De finale van het koningsvogelschieten tussen Wien Leppers en Dré Dohmen is terug te kijken op Youtube. Zie onderstaande link.
http://www.youtube.com/watch?v=I1laJkogbKs



Posted in: roerdalen, video