pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By september 8, 2015 1:33 pm Lees verder →

Nieuwe serie op Roerdal Journaal: Info van de politie: deel 1: Wat doet de internetpolitie?

Roerdalen – Info van de politie: Ieder politiekorps in Nederland heeft specialisten op het gebied van digitaal rechercheren. Zij worden ook nog ondersteund door digitale expertisebureaus. Voor de zware en georganiseerde cybercriminaliteit zijn er speciale landelijke teams ingericht. Zij houden zich vooral bezig met zogenaamde “high tech cybercrime” denk aan met misdrijven als virussen verspreiden, skimmen en Trojaanse paarden. Ooit wel eens van gehoord?

Criminelen maken zich schuldig aan skimmen als ze pinpas- of creditcardgegevens stelen door bijvoorbeeld op een pinautomaat een vals voorkantje te plaatsen die de gegevens van de magnetische strip van je pinpas afleest. Vervolgens proberen ze de pincode te stelen door stiekem over de schouder mee te kijken of gebruiken ze een minicamera waarmee ze op afstand kunnen meekijken. Met deze gegevens wordt een kopie van de pas gemaakt en kunnen ze geld opnemen.
Sinds kort is er ook een rechercheur aanwezig op Habbo Hotel. Hij geeft informatie in de infobus en loopt geregeld rond. Hij is te herkennen aan een echte politiebadge, maar ook aan zijn groene schoenen. We doen dit, omdat we het belangrijk vinden dat jongeren de politie makkelijk kunnen aanspreken als ze met een vraag zitten of iets vervelends hebben meegemaakt. Daarnaast willen we uitvinden of het iets is dat we vaker zouden moeten doen.Posted in: politie, roerdalen