pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 19, 2015 2:00 pm Lees verder →

Nijmeegse Vierdaagse start dinsdag: grootste evenement van Nederland met primeur: milieuvriendelijk vuurwerk vanavond

Roerdalen /Nijmegen – De Vierdaagsefeesten in Nijmegen zijn gisteren, zaterdag, van start gegaan. Met ruim 1,3 miljoen bezoekers en meer dan 2750 artiesten verspreid over 38 podia in de binnenstad zijn de feesten al jarenlang het grootste gratis evenement van Nederland. Het festival omringt de 99e Vierdaagse, die dinsdag de eerste wandeldag beleeft. Op die dag kunnen 46.000 wandelaars uit zestig verschillende landen beginnen aan de prestatietocht, die tot en met vrijdag duurt.

In Nijmegen gaat vanavond, zondagavond, voor het eerst in Nederland milieuvriendelijk vuurwerk de lucht in. Het vuurwerk boven de Waal veroorzaakt geen rookwolken vol fijnstof, de hulzen waarin het kruit is verpakt zijn biologisch afbreekbaar en er komen geen zware metalen in het rivierwater terecht.

Bijzonder is wel dat buitenlandse militaire detachementen van de voormalige geallieerde landen dit jaar voor het eerst elke avond hun gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog gaan herdenken. De nieuwste Waalbrug herinnert aan september 1944, toen het zuiden van Nederland werd bevrijd. Elke avond loopt een groepje veteranen over die brug, terwijl aangloeiende lampen herinneren aan de slachtoffers. Vanaf maandagavond sluiten Engelse, Franse en Canadese militairen daarbij aan. De Amerikanen mochten om veiligheidsredenen niet meedoen. De dagelijkse mars wordt afgesloten met een eresaluut en The Last Post.

Nijmegen is de komende week vanwege de Vierdaagse slecht bereikbaar per auto. Langs de snelwegen A12, A50, A15 en A73 staan waarschuwings- en omleidingsborden. Het centrum van de stad gaat elke dag vanaf 12.00 uur op slot en veel doorgaande wegen zijn afgesloten om ruimte te maken voor het wandellegioen. Op NaarNijmegen is dagelijks de laatste informatie over files en vertragingen te vinden.Posted in: roerdalen