pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By augustus 7, 2015 1:51 pm Lees verder →

Nog meer blauwalg in Roerdalen dan behalve in Elfenmeer

Roermond/Roerdalen – Blauwalg in Elfenmeer en Viswater Wachtpostvijver Roer en Hambeek

Waterschap Roer en Overmaas heeft giftige blauwalg gevonden. Er is een negatief zwemadvies uitgebracht. Ook vissen wordt afgeraden omdat contact met water kan leiden tot klachten.

In zwemwater Elfenmeer en bij het viswater Wachtpostvijver Roer en Hambeek in Herkenbosch is blauwalg aangetroffen.
Er is een negatief zwemadvies uitgebracht. Ook vissen wordt afgeraden omdat contact met water kan leiden tot klachten. Blauwalg kan bij mensen leiden tot irritatie van de ogen en de huid en tot maag- en darmklachten. Ook huisdieren kunnen ziek worden als ze in water met blauwalg zwemmen of ervan drinken. Daarom adviseert het waterschap om niet te zwemmen in water waarin blauwalg voorkomt. Het waterschap en de beheerder van het Elfenmeer blijven de situatie nauwlettend in de gaten houden. Het water wordt regelmatig gecontroleerd. Zodra de blauwalg is verdwenen, worden de borden ‘Negatief zwemadvies’ verwijderd en kunt u weer zwemmen.

Gezond en veilig zwemmen
Waterschap Roer en Overmaas controleert van mei tot en met september geregeld de officiële zwemgelegenheden op hygiëne en veiligheid. Tijdens hete zomers vinden er extra controles plaats. De boodschap luidt: zwem alleen in het Limburgse oppervlaktewater waar het is toegestaan. Deze locaties zijn herkenbaar aan informatieborden.

Meer informatie en klachten
Op www.overmaas.nl/inwoners/inwoners/zwemwater/ en op NOS teletekstpagina 725 en op www.overmaas.nl/meerinfo/calamiteiten/blauwalg-botulisme staat actuele informatie over zwemmen of vissen in oppervlaktewater in Limburg. U kunt ook kijken op www.zwemwater.nl. Voor klachten over gevaarlijke situaties of slechte ervaringen met zwemmen kunt u dag en nacht bellen met het Meldpunt Water: tel. 0800 0341. Dit is een gratis nummer. U kunt hier ook terecht met klachten over watervervuiling, vissterfte of botulisme (dode vogels en eenden).Posted in: roerdalen, roermond