porn videos tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By april 28, 2014 12:26 pm Lees verder →

Nog nooit zo snel paus heilig verklaard; 2 pausen heilig verklaard

Roerdalen/Rome – – Wat een feest in Rome. Nog nooit is een paus zo snel heilig verklaard als Johannes Paulus II. Paus Franciscus deed dat zondag in Vaticaanstad waar de pausen Johannes XXIII en Johannes Paulus II heilig verklaard werden. Honderdduizenden volgden op het Sint-Pietersplein hoe Franciscus de ceremonie voltrok.

Duizenden pelgrims verzamelden zich al rond 5 uur ‘s-morgens op de via della Conciliazione, de weg die van de Engelenburcht naar de Sint-Pieter loopt.

De canonisatie begon echter pas om 10.00 uur. Paus Franciscus sprak de heiligverklaring voor Angelo Giuseppe Roncalli en Karol Wojtyla uit.

‘Uit eer van de heilige drie-eenheid, de verheffing van het katholieke geloof en bevordering van het christelijke leven, op gezag van onze vader Jezus Christus, van de heilige apostelen Petrus en Paulus, na lange overdenkingen, waarbij vele malen goddelijke hulp is geraadpleegd en is geluisterd naar de opvattingen van onze broeders in ons heiligdom, verklaren wij en maken wij definitief heilig de begenadigde Johannes XXIII en Johannes Paulus II en schrijven wij hen bij in de canon der heiligen en stellen wij vast dat zij in de gehele kerk op toegewijde wijze worden geëerd als heiligen. In naam van de vader, de zoon en de heilige geest.’ Met die woorden maakte Franciscus de heiligverklaring definitief. De canonisatie van de twee pausen is onomkeerbaar en kan dus op geen enkele manier ongedaan gemaakt worden.

De ceremonie werd bijgewoond door emeritus-paus Benedictus. De twee pausen omhelsden elkaar waarop het publiek applaudisseerde. Naast Benedictus woonden 150 kardinalen, 1.000 bisschoppen, 6.000 priesters, en 93 nationale delegaties de ceremonie bij.

Johannes XXIII, die als Angelo Roncalli op 25 november 1881 in Sotto il Monte in het noorden van Italië was geboren, werd in oktober 1958 tot paus gekozen. De Pool Johannes Paulus II bestuurde de kerk van oktober 1978 tot zijn dood in april 2005. Nog nooit is een paus zo snel heilig geworden.Posted in: roerdalen