pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 16, 2014 2:16 pm Lees verder →

Nol Wassen overleden; dinsdag uitvaart; pleidooi voor Nol Wassen Award

Roermond – Liedjesschrijver Nol Wassen uit Reuver is donderdaag 13 maart 2014 op 76-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Zijn uitvaartdienst is dinsdagmorgen 18 maart as in de Lambertuskerk te Reuver waarna crematie volgt Tussen de Bergen in Roermond.
De liedjes van Wassen deden het niet alleen tientallen jaren goed in Reuver maar ook daarbuiten , bijv. bij het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) In 1978 won hij bij het LVK met het alom bekende liedje ‘de Zaachte Geej’. In 2001 schreef hij wederom een overwinning op zijn naam met ‘Dèt mòt Kinne’ (Good Geammezeerd). Ook buiten het LVK was Wassen muzikaal actief. Meer dan 30 keer schreef hij de overwinning op zijn naam tijdens de leedjesaovend in zijn vertrouwde Reuver. Maar ook buiten zijn dorp wonnen zijn liedjes diverse malen waaronder bij de leedjesaovend van de Roermondse D’n Uul, waar jij se eretitel minnestreel van D’n Uul kreeg
In een van de laatste interviews op de radio vond hij het jammer dat de huidige liedjes altijd “vrij algemeen Limburgs” waren en niet meer over plaatselijke zaken durfden te verhalen: de plaatselijke en persoonlijke touch ontbreekt in liedjes de laatste jaren vaak: durft men dat niet meer ? , zo vroeg Nol Wassen zich af. Behalve tekst wist jij ook muzikaal zijn liedjes groots te begeleiden; hij was op en to muzikant vele jaren en stid van de Reuvers Pbilharminie. Ook collega-tekstschrijvers van c carnavalsliedjes hebben eerder soortgelijke kritiek ge-uit.over her gebrek aan persoonlijke elementen in huidige liedjes. Een van zijn bestecreaties op dit gebied: de Medalie van Mien Vader!
Wellicht daarom een tip van de redactie van het Roerdal Journaal voor de LVK-organisatie om vanaf het LVK 2015 op deze kritiek in te spelen en een speciale prijs voor het lied met de plaatselijke touch in te stellen door een aparte Award-jury toe te kennen uit bijv de 60 halve finale-liedjes. Dit als eerbetoon en blijvende herinnering aan deze grote Reuverse liedjesschrijver: de Nol Wassen Award.

(Jacques Biermans, Roerdal Journaal)Posted in: roermond