pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By november 1, 2014 10:23 pm Lees verder →

Noord-Limburgse omroepen zenden documentaire over Maas uit

Roerdalen/Horst –
Documentairemaker Marijn Poels (Meerlo, 1975) heeft de afgelopen maanden gewerkt aan een documentaire over Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum. In de documentaire volgt Poels het projectbureau dat de realisatie van de gebiedsontwikkeling voorbereid en in de zomermaanden enkele complexe ontwerpvraagstukken moest oplossen. De documentaire brengt op een prachtige manier de zoektocht in beeld naar een optimale balans tussen de doelstellingen van het project en de belangen van bewoners en bedrijven in het gebied. Peel en Maas TV en Omroep Reindonk hebben de documentaire uitgezonden.
Planuitwerkingsfase in beeld
Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum bevindt zich momenteel in de fase van planuitwerking; de plannen die in het verleden samen met belanghebbenden in het gebied bedacht zijn, worden nu uitgewerkt in bestemmingsplannen en een contract voor de aannemer. Een aantal complexe ontwerpvraagstukken zijn in de zomermaanden in een intensief proces met betrokkenen uitgewerkt. Het ging hier om vraagstukken waarbij nog meerdere oplossingen mogelijk waren, en waar ook tegengestelde belangen speelden. In de documentaire volgt Poels het proces van veldbezoeken en werkateliers en brengt hij de belangen en de zoektocht naar het gezamenlijke belang in beeld.

Poels: “Als inwoner van dit gebied zag ik deze documentaire als een kans mijn eigen regio op een filmische wijze neer te zetten. Het is mooi om te zien dat zo’n groot overheidsproject zich zo sterk richt op de belangen van de inwoners en bedrijven. Een behoorlijke taak om tussen al die belangen een middenweg te vinden. Er was daarom ook wel eens spanning tussen het projectbureau en belanghebbenden. Dat maakt de film heel echt.” Voor deze documentaire vloog hij met trikes en speciale filmdrones over de regio om het gebied zo fraai mogelijk in beeld te brengen. “Ik wil hiermee vooral de inwoners van de regio trots laten zijn op het gebied waarin we wonen, vanuit alle perspectieven”.

Uitzendingen op lokale omroepen
De documentaire duurt 40 minuten.
Marijn Poels
De in Swolgen en Berlijn woonachtige Poels maakt films over internationale vraagstukken op sociaal, economisch en politiek gebied. Zijn laatste documentaire ‘PABLO’ (2013) gaat bijvoorbeeld over de misstanden in Rio de Janeiro in aanloop naar het WK en de Olympische Spelen. Hoewel Poels voor zijn werk over de hele wereld zwerft, blijft hij altijd met zijn roots verbonden. De prachtige documentaireserie ‘L1imburg Helpt’ (2009 en 2012), waarin hij Limburgse ontwikkelingsprojecten in Derde Wereldlanden bezoekt, en ‘Retour’ (2011), waarin hij het herstel van wielrenner Wout Poels volgt, zijn daarvan goede voorbeelden.

Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum
De komende jaren worden er in het gebied tussen de dorpen Ooijen en Wanssum drie grootschalige maatregelen genomen ter bestrijding van hoogwater: de Oude Maasarm wordt gereactiveerd en bij Ooijen en Wanssum wordt een hoogwatergeul aangelegd. Door deze maatregelen krijgt de Maas bij hoogwater meer ruimte en ontstaan tot 35 cm lagere waterstanden op de rivier. De positieve effecten hiervan werken door tot in Roermond, 40 km stroomopwaarts.

Door de aanleg van nieuwe dijken krijgen de dorpen een betere bescherming. Maar het gebied wordt niet alleen veiliger, er ontstaat ook ruimte voor economische ontwikkelingen, natuur en de aanleg van een provinciale rondweg.Posted in: roerdalen, roermond