By februari 3, 2012 2:53 pm Lees verder →

Noordelijk en Midden Nederland in greep Koning Winter: veel files en veel sneeuw ook NS past dienstregeling aan

Roerdalen – Koning winter regeert. Het winterweer zorgt voor flinke overlast op de weg en op het spoor. De NS heeft de dienstregeling aangepast en op het hoogtepunt stond er 831 kilometer file.

Door het hele land staan vrijdagmiddag bijzonder lange files.
”We krijgen verschillende meldingen binnen dat er flink wat sneeuw is gevallen”, aldus een ANWB-woordvoerder. Op het hoogtepunt stond er 831 kilometer file, daarmee staat 3 februari op de vierde plek in de file top 10. Het filerecord stamt uit 1999, toen stond er in de ochtendspits vanwege sneeuwval 975 kilometer file.

Op de A6 richting Lelystad reden 15 auto’s op elkaar door de gladheid. Er vielen geen gewonden. Ook op de A28 tussen Ermelo en Stand Horst is een kettingbotsing geweest. Daarbij zijn zeker 12 voertuigen betrokken.
De ANWB raadt mensen aan even niet de weg op te gaan.

De verwachting voor vrijdagavond is onzeker omdat het dan wellicht al opgehouden is met sneeuwen en de overlast dus mee zal vallen.
Dienstregeling NS
De NS maakte bekend dat de aangepaste dienstregeling de hele dag geldt. Hierdoor rijden op de meeste trajecten in de Randstad minder Sprinters per uur. De Intercity’s rijden bijna overal zoals gebruikelijk.Posted in: roerdalen