pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 1, 2016 12:03 pm Lees verder →

Offermans ook door Hoge Raad veroordeeld tot taakstraf: carrière verwoest en volgt Van Rey?

Roerdalen – Je kon er bijna vergif op in nemen: zijn straf blijft gehandhaafd. Ricardo Offermanns is teleurgesteld in het oordeel van de Hoge Raad. Die besliste dinsdag dat de taakstraf van 60 uur voor de oud-burgemeester van Meerssen in stand blijft.
Offermanns is veroordeeld voor medeplichtigheid aan schending van de geheimhoudingsplicht tijdens de sollicitatieprocedure voor een nieuwe burgemeester in Roermond in 2012.
Hij nam als kandidaat-burgemeester vertrouwelijke informatie aan van toenmalig wethouder en adviseur van de vertrouwenscommissie Jos van Rey, die hem opbelde. Daarnaast heeft hij Van Rey volgens de Hoge Raad gelegenheid geboden om vertrouwelijke informatie met hem te delen.

Nu Offermanns een strafblad heeft is de politieke carrière van de VVD’er voorbij. De inhoud van de taakstraf is nog niet bekend. Als hij de taakstraf niet uit voert, moet hij een maand de cel in.

Eigenlijk was de straf te verwachten: een bestuurder die in de fout gaat moet daarvoor boeten en zeker als die fout bewezen is. Juist een bestuurder heeft een voorbeeld-functie im de maatschappij, hoe onschuldig het ook lijkt.
De verwachting is dan ook dat deze uitspraak de zaak Van Rey geen positieve wending zal geven, zo die er al uberhaupt zat aan te komen. Van de andere kant beiden – zowel Offermans als Van Rey – zijn publiekelijk al gestraft met de enorme hoeveelheid negatieve publiciteit rond hun persoon en rond hun persoonlijk leven: beide carrières zijn zwaar beschadigd of zo goed als verwoest. Of de rechter dat ook mee weegt?Posted in: algemeen, roerdalen, roermond