By december 20, 2015 3:02 pm Lees verder →

Oliebol: gezonder dan appelbol….

Roerdalen – Eén appelflap is goed voor zo’n 400 kilocalorieën, een appelbol zelfs voor 570 kilocalorieën. Afhankelijk van het recept zitten er in een oliebol gemiddeld zo’n 120 kilocalorieën. Een appelbeignet is het beste alternatief, daarin zitten per beigneit zo’n 80 kilocalorieën.
Wil je zelf ‘gezonde’ oliebollen bakken?
Doe dit dan bij voorkeur in vloeibaar vet en zorg er voor dat dit heet genoeg is (minimaal 180 graden). Hierdoor schroeit de oliebol snel dicht en wordt er een minimum aan vet opgenomen.
Ook kun je ervoor kiezen de oliebollen kleiner te maken. Zo krijg je geen grote hoeveelheden extra calorieën binnen, maar kun je wel genieten van de traditionele Oud en Nieuw-snack.
Hoe weet je nu of de temperatuur van het vet heet genoeg is? Gooi een stukje brood in de hete olie. Wanneer de temperatuur goed is, kleurt het brood. De temperatuur is te laag als het brood naar de bodem zakt en te hoog als het brood meteen bruin wordt.



Posted in: recept, roerdalen