pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 30, 2012 4:14 am Lees verder →

Olympia: Vos pakt eerste goud voor Nederland

Roerdalen – Nederland heeft het eerste goud binnen!

Marianne Vos heeft op imposante wijze de olympische titel in de wegwedstrijd veroverd. De Nederlandse was na 140 kilometer koers oppermachtig in de sprint met medevluchters Elizabeth Armitstead uit Groot-Brittannië en de Russische Olga Zabelinskaja.

De 25-jarige Vos maakte de hele race een ongenaakbare indruk. Samen met haar ploeggenoten Ellen van Dijk, Annemiek van Vleuten en Loes Gunnewijk controleerde ze de wedstrijd.

Na 47 kilometer sloot ze samen met Armitstead en de Amerikaanse Shelley Olds aan bij de even daarvoor ontsnapte Zabelinskaja. Olds viel af, waarna de drie het verschil met het peloton langzaam uitbouwden tot 45 seconden. Hoewel Vos veel kopwerk had verricht, was ze superieur in de sprint.
66 vrouwen van start
Om 13.00 uur begonnen 66 dames, onder wie Marianne Vos, Loes Gunnewijk, Ellen van Dijk en Annemiek van Vleuten, aan de wegwedstrijd voor dames over 140 kilometer. Box Hill moest twee keer worden beklommen.

De Nederlandse dames maakten de koers hard. Na een gezapig eerste half uur was Van Dijk de eerste die demarreerde, maar zij werd snel weer ingerekend.

Na de eerste beklimming van Box Hill en met nog 82 kilometer te gaan, ging Vos op de pedalen staan en slechts vijftien dames konden volgen. Uit die groep sprong Van Dijk weg, maar zij wist, samen met de Franse Cordon, opnieuw niet weg te blijven. De groep-Vos was inmiddels gegroeid tot een peloton van zo’n dertig dames.

Veel kopwerk Vos in kopgroep
Nadat Box Hill voor de tweede keer verteerd was, voerden achtereenvolgens Judith Arndt, Vos en Emma Pooley het tempo op. Nicole Cooke raakte achterop, maar sloot weer aan.

Met nog 52 kilometer te gaan demarreerde Van Dijk voor de derde keer, maar Pooley haalde haar terug. Een nieuwe poging van Vos had evenmin succes. De volgende die het probeerde, was Zabelinskaja, die even later gezelschap kreeg van Vos, Olds en Armitstead. Terwijl de regen inmiddels met bakken uit de hemel kwam, pakte het kwartet een halve minuut.

Olds, een gevaarlijk spintster, moest op dertig kilometer van de finish lossen. Goed nieuws voor Vos, maar daar stond tegenover dat ze heel veel kopwerk moest doen.

Keuze van Vos blijkt de juiste
In het peloton deed Van Vleuten haar werk als stoorzender voorbeeldig en het verschil van een halve minuut groeide naar 45 seconden, ook al omdat bij de vluchters de samenwerking beter werd.

In de laatste drie kilometer liep het verschil nog iets terug, maar de keuze van Vos om vol door te rijden in de kopgroep, bleek toen al de juiste te zijn. Zabelinskaja ging te vroeg aan, Vos counterde simpel en in de slotmeters kwam Armitstead niet meer over haar heen.

Deel dit artikelPosted in: roerdalen