pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By april 6, 2017 2:40 pm Lees verder →

Onder autorijden bellen in bijzijn van kinderen: dubbele boete (= 460 € ) bepleit VVN

Roerdalen – De site van de Telegraaf meldt een bericht waarmee velen zouden kunnen instemmen: Ouders die tijdens het autorijden een smartphone gebruiken, zouden een dubbele boete moeten krijgen als dat gebeurt in het bijzijn van hun kinderen.
„Dus een bekeuring van €460 in plaats van €230 als ze op heterdaad betrapt worden.” Daarvoor pleit Felix Cohen, directeur van Veilig Verkeer Nederland (VVN) op de dag dat 200.000 kinderen op de basisschool verkeersexamen doen.

„Als kinderen zien dat hun ouders gewoon telefoneren en appjes versturen achter het stuur, dan krijgen ze volstrekt het verkeerde voorbeeld. Juist als opvoeder moet je je bewust zijn van je verantwoordelijkheid”, meent Cohen.

Signaal
Of het plan veel kans van slagen heeft weet hij niet. „Ik wil in ieder geval een signaal afgeven en de discussie daarmee opnieuw aanzwengelen dat smartphones en verkeer absoluut niet samen gaan”, meent de VVN-directeur.

Het Openbaar Ministerie onderschrijft de zorgen van Cohen, maar kan met zijn oproep vooralsnog niets. „Dat is aan de wetgever. Maar wat ons betreft geldt het voorbeeld niet alleen voor smartphones, maar ook voor te hoge snelheid en rijden met alcohol op”, reageert een woordvoerder.Posted in: algemeen, roerdalen