porn videos tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By september 23, 2015 10:54 am Lees verder →

Onderscheiding Mali-militairen

Roerdalen – Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp reikt vrijdag 25 september de Herinneringsmedaille Vredesoperaties uit aan 98 militairen voor hun bijdrage aan de VN-missie in Mali (MINUSMA). Het merendeel zijn mariniers van het Netherlands Maritime Special Operations Forces (NLMARSOF). Vier maanden verzamelden zij inlichtingen voor de missie van de Verenigde Naties MINUSMA. De mariniers zijn afgelost door commando’s.

Sinds eind april vormden de mariniers de Special Operations Land Task Group (SOLTG). De taakgroep bestond naast de special forces van de mariniers ook uit ondersteunende eenheden van het Korps Mariniers en de Landmacht, zoals een mortiergroep, explosievenopruimingsdienst, analisten en genisten.

Inlichtingen
De voornaamste taak van de eenheden in Mali is het verzamelen van inlichtingen door middel van langeafstand-verkenningen in onherbergzaam terrein. Mede op basis van Nederlands verkennings- en inlichtingenwerk is een groot aantal inlichtingenrapporten geproduceerd. Commandanten ter plaatse plannen hiermee hun missies en ook civiele onderdelen van de missie gebruiken deze informatie. Zoals bij het opstellen van strategieën voor de bescherming van burgers. Een instabiel en ongecontroleerd noorden van Mali is een potentiële broedplaats voor gewelddadig extremisme en grensoverschrijdende criminaliteit aan de rand van Europa. Deze dreiging kan ook Nederland raken.

Nederlandse bijdrage
De Verenigde Naties proberen de veiligheid en stabiliteit in Mali te herstellen. Er zijn in totaal zo’n 450 Nederlandse militairen, 4 Apache-gevechtshelikopters en 3 Chinook-transporthelikopters actief in Mali. Nederland levert vooral capaciteit op het gebied van inlichtingen verzamelen en verwerken.
Het Nederlandse Kamp Castor is gevestigd in Gao. Ook in het noordelijk gelegen Kidal en de Malinese hoofdstad Bamako zijn Nederlanders actief.Posted in: roerdalen