pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By mei 7, 2012 4:57 pm Lees verder →

Onderzoek: 1 op de 5 niet op vakantie

Roerdalen – Het Nibud, het Nederlands Instituut voor Budgetvoorlichting, doet elke twee jaar onderzoek naar de geldzaken van Nederlanders rondom hun vakantie. De resultaten van dat onderzoek worden zaterdag in Kassa gepresenteerd.

18% Nederlanders niet op zomervakantie
Volgens Gabriëlla Bettonville, woordvoerder van het Nibud, blijft dit jaar 18% van de Nederlanders thuis. “De belangrijkste reden hiervoor is dat men geen geld heeft, moet bezuinigen of andere grote uitgaven heeft. Daarnaast ziet we dan een kwart van de mensen die dit jaar één keer op vakantie gaat, vorig jaar vaker ging. Opvallend is dat de hogere inkomens nu vaker dan voorheen aangeven niet op vakantie te kunnen omdat ze moeten bezuinigen.”

Budget voor vakantie
Toch heeft het Nibud de indruk dat mensen de vakantieplannen niet zomaar opzij schuiven. “Steeds meer mensen bepalen van te voren hoeveel er wordt uitgegeven aan de vakantie. Dat zien we ook bij huishoudens met een hoger inkomen. Door de crisis lijkt het of mensen planmatiger met hun vakantiegeld omgaan.” Het vakantiegeld wordt dit jaar dan ook weer meer voor de vakantie gebruikt. “Twee jaar geleden besteedde 45% van de Nederlanders het vakantiegeld aan vakantie. Dit jaar gaat het om 50%, aldus Bettonville.

Tips van het Nibud voor een vakantie zonder geldzorgen

– Maak de balans op. Hoeveel komt er maandelijks binnen, wat gaat er uit? Zijn er nog betalingsachterstanden? Verwacht u nog meevallers?

– Zet op een rij wat de extra vakantiekosten zijn. Denk daarbij aan een reisverzekering of extra uitgaven aan bijvoorbeeld de kampeeruitrusting of de auto.

– Houd rekening met kosten na de vakantie. Denk aan het afdrukken van foto’s. Vergeet niet dat augustus weer een dure maand wordt met schoolgaande kinderen en alle kosten die daarbij komen kijken.

– Ga na wat u gemiddeld uitgaf aan uw laatste vakanties. Maak daarbij verschillende posten, zoals reiskosten en kosten voor het verblijf.

– Met bovenstaande kunt u aan de slag met uw vakantiebegroting. Bereken een richtbedrag wat u per dag kunt uitgeven. Denk aan een buffer voor onvoorziene of extra uitgaven.

Kijk voor meer informatie op de site van het Nibud. Als u het gehele onderzoek wilt nalezen, dan kan dat door hier te klikken.Posted in: roerdalen