pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By mei 7, 2016 12:33 pm Lees verder →

Onderzoek: veel onderbetaling in horeca

Roerdalen/Den Haag – Veel signalen van onderbetaling bij inspectie horeca door Inspectie SZW
Bij een controle van de schoonmaakwerkzaamheden in 44 horecaondernemingen, vooral restaurants en eetcafés, werden bij zes ondernemingen door de Inspectie SZW overtredingen geconstateerd. Daarnaast doet de Inspectie nog nader onderzoek bij 22 ondernemingen. De actie van de Inspectie SZW vond afgelopen donderdag plaats in Amsterdam, Breda, Eindhoven en Groningen.

Bij vier horecaondernemingen werden overtredingen van de Wet arbeid vreemdelingen geconstateerd. Totaal zijn bij deze vier horecaondernemingen vijf vreemdelingen aangetroffen voor wie een tewerkstellingsvergunning was vereist. Bij vijf horecaondernemingen zijn overtredingen van de Wet minimumloon en minimum vakantiebijslag vastgesteld. Overtredingen van de Arbeidstijdenwet werden bij vier horecaondernemingen geconstateerd. Bij één van deze horecaondernemingen werkte een arbeidskracht, sinds 2010, 7 dagen per week en had naar eigen zeggen nog nimmer een dag vrij gehad.

Daarnaast kreeg de Inspectie 20 signalen van onderbetaling. In het kader van de Wet minimumloon en minimum vakantiebijslag worden deze nader onderzocht.

Ook constateerde de Inspectie dat bij vier horecaondernemingen arbeidskrachten een uitkering ontvingen van de gemeente of van het UWV. De betrokken instanties worden door de Inspectie hiervan in kennis gesteld.Posted in: algemeen, roerdalen