pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By februari 16, 2017 3:35 pm Lees verder →

Onderzoeken witwaspraktijken moskee

Doorzoekingen rondom witwasonderzoek
In een onderzoek naar witwassen doorzoeken de politie en de FIOD, onder leiding van het OM, op dinsdag 14 februari een aantal locaties in Zuid-Limburg. Dit gebeurt in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar twee stichtingen die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij het witwassen van gelden.

Het onderzoek is in 2015 gestart naar aanleiding van meldingen van mogelijke verdachte transacties. De betrokken stichtingen zijn Stichting Islamitisch Centrum Westelijke Mijnstreek en de Stichting Baby Care.

Doorzoekingen
De doorzoekingen die momenteel worden uitgevoerd, vinden plaats in de gemeenten Sittard-Geleen, Beek, Heerlen en Stein. Het merendeel van de locaties betreft woningen. Daarnaast worden enkele bedrijfspanden, een loods en een gebedshuis doorzocht. Het onderzoek richt zich volledig op de geldstromen van de betrokken stichtingen.

Aanpak witwassen prioriteit

De aanpak van witwassen heeft prioriteit bij de overheid, omdat het van groot belang is voor de effectieve bestrijding van allerlei vormen van ernstige criminaliteit. Het is belangrijk dat poortwachters zoals banken, andere financiële instellingen, notarissen, accountants en belastingadviseurs hun verplichtingen in het kader van de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (Wwft) nakomen. Indien de transactie als ‘verdacht’ wordt aangemerkt dan kan deze onderzocht worden door een opsporingsinstantie of een veiligheidsdienst.

pPosted in: algemeen, politie