pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juni 17, 2015 4:04 pm Lees verder →

Onschadelijke Juni-kever duikt in schemering op : geen bestrijding nodig

imageRoermond – Wat zijn dat voor beesten die massaal in de schemering voorkomen?
De junikever

Deze dagen kunt u ’s avonds junikevers tegenkomen. Deze oranje/geelbruine kevers zijn tussen de 1,5 tot 2 cm lang en komen alleen in juni uit. Daarom leidt dat een paar dagen mogelijk tot overlast. De kevers zijn echter niet gevaarlijk en steken of bijten niet. Om die reden en om de korte tijd dat we ze zien, bestrijdt men de kever niet.

Wat is een junikever?

De junikever leeft als larve ondergronds van plantenwortels. Na twee jaar is de larve (engerling) ontwikkeld, waarna de verpopping plaatsvindt. De volwassen kevers zijn vanaf juni te zien, wat de Nederlandse naam verklaart. De kevers komen uit de grond (plantsoenen en grasvelden) en zullen in eerste instantie een beetje verdwaasd rondvliegen. Hierdoor kan enige overlast ontstaan.

Ongevaarlijk

De junikever is ongevaarlijk voor mens en dier. Hij steekt of bijt niet. De kever komt ’s avonds rond de schemering te voorschijn en is na een bepaalde tijd ook weer verdwenen. Het verschijnen van de junikever is tijdelijk (enkele dagen). Nadat de kevers uitgekomen zijn zullen zij ook weer verdwijnen. Men doet geen bestrijding van de kever. Dit omdat de kever onschadelijk is en het bestrijden in de openbare ruimte geen effect heeft.Posted in: roermond