By april 9, 2014 2:02 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Ook idee voor scholen in Roerdalen?: meedoen aan City Run

Roerdalen/Roermond – Scholen in Roermond komen steeds meer in beweging voor Roermond City Run. Wellicht is het ook een idee voor Roerdalen om hierbij aansluiting te zoeken…!
Na het enorme succes van de Roermond City Run vorig jaar, rollen steeds meer scholen een speciaal op de jeugd gericht programma uit ter voorbereiding. Dit in nauwe samenwerking met de organisatie van de Roermond City Run. Dat zal dit jaar leiden tot een nog grotere groep uitgedaagde scholieren met maar één doel: de 500 m, 1000 m en de 5 km lopen tijdens de Scholencompetitie Roermond City Run 2014! Dit sluit aan bij het gemeentelijk beleid om jongeren in beweging te krijgen en hen bewust te maken om gezond te leven.
Eensgezind scharen scholen, overheden en bedrijfsleven zich achter de Roermond City Run om de jeugd in beweging te krijgen. Scholen in de gehele regio Roermond werken onder regie van de Stichting Roermond City Run samen om goed voorbereid te zijn op de scholencompetitie.
De Roermond City Run heeft in samenwerking met de scholen en het bedrijf Intersport MEGAstore Roermond een speciale ‘scholenkit’ ontwikkeld. Met deze toolkit worden docenten en leerlingen verder op weg geholpen om de uitdaging van de runs aan te gaan. Het sportprogramma op de scholen is ondermeer opgebouwd uit clinics, verzorgd door bekende topsporters. Daarnaast leuke en informatieve workshops over gezond bewegen en ook aan een goede sportuitrusting is gedacht. Intersport MEGAstore Roermond, sponsor van de Intersport Kidsrun Roermond, voert de workshops mede uit en draagt zorg voor een inhoudelijke kenniscomponent en een sportkledingactie zodat de jeugd op een verantwoorde en laagdrempelige wijze aan het evenement kan deelnemen.
De samenwerking binnen dit sportevenement met onderwijs en ondernemers past perfect in het beeld dat de gemeente voor ogen heeft om de jeugd van deze generatie bewust te maken van gezond leven, eten en bewegen. De verbinding met de Nationale sportweek, waarvan de Gemeente Roermond dit jaar de landelijke opening op 18 april mag verzorgen en waarvan de Roermond City Run op 27 april een perfecte afsluiter is, geeft dit initiatief een verdere boost.
27 april Roermond City Run
Op 27 april 2014 vindt de 4de editie van de Roermond City Run plaats. De Roermond City Run is een initiatief van Rotary Roermond. Met ruim 2000 deelnemers was de afgelopen editie zeer geslaagd. Het evenement zal voortaan jaarlijks op de 4de zondag van april plaatsvinden. Ook dit jaar belooft het weer een gezellig evenement te worden met een prachtige route. Tijdens de Roermond City Run vinden er tevens diverse activiteiten plaats in het centrum van Roermond.
De inschrijving voor de 4de editie van de Roermond City Run is inmiddels gestart. Je kunt je inschrijven voor verschillende hardloopdisciplines. Zo is er de Rabobank Ten Miles Run, de Businessrun, de Rockwool 10 km Run en de VeTraNed 5 km Run. Ook de Bambino Run van 500 m en de Intersport Kids Run van 1 km, speciaal voor de jongste deelnemers, maken deel uit van het evenement.
Meer informatie
Meer informatie is te vinden op www.roermondcityrun.nl, www.facebook.com/roermondcityrun of twitter.com/roermondcityrun.Posted in: roerdalen, roermond