pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By augustus 8, 2015 12:09 pm Lees verder →

Ook Roerdalen en andere gemeenten: eigen bijdrage WMO

Roerdalen – Bij hulpbehoefte altijd eerste familie of buren bijv vragen, zo zegt de gemeente. Lukt dat niet? Dan kunt u een beroep doen op de voorzieningen van de Wet maatschappelijke situatie (Wmo). Voor deze voorzieningen moet u meestal wel een eigen bijdrage betalen.

Eigen bijdrage
Als u ouder bent dan achttien jaar, geldt voor vrijwel alle voorzieningen een eigen bijdrage. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het huishouden, woningaanpassingen (bijvoorbeeld aanpassingen badkamer, kosten van (onderhoud) traplift, drempelhulpen en dergelijke) of begeleiding zoals dagbesteding. Ook voor scootmobielen en driewielfietsen moet u een eigen bijdrage betalen. Voor rolstoelen geldt dat niet. Heeft u een persoonsgebonden budget (pgb)? Dan mag u de eigen bijdrage voor een Wmo-voorziening niet uit het pgb betalen.

CAK
Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) berekent de eigen bijdrage voor Wmo-voorzieningen. U betaalt ook aan het CAK. Het CAK is een onafhankelijke instantie die voor alle gemeenten in Nederland werkt. Het CAK gebruikt informatie van de Belastingdienst om te berekenen hoeveel u moet bijdragen.

Berekening
Hoeveel eigen bijdrage u moet betalen hangt af van uw leeftijd en de voorzieningen die u krijgt. Ook telt het gezamenlijke inkomen en vermogen van u en uw partner, als u die heeft, mee. Het CAK berekent aan de hand van uw situatie en inkomen een maximale bijdrage voor een periode. U betaalt nooit meer dan dat. Het kan soms voordeliger zijn om zelf een voorziening in te kopen, zeker als u een wat hoger inkomen of vermogen heeft.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website van het CAK: www.hetcak.nl. Op de pagina ‘Bereken uw eigen bijdrage’ kunt u zien wat uw maximale eigen bijdrage is. Houd hierbij de gegevens van uw inkomen en vermogen van twee jaar geleden bij de hand. U kunt het CAK ook bellen: 0800-1925. Dit is een gratis nummer.Posted in: roerdalen