By januari 28, 2013 7:27 pm Lees verder →

Op dinsdag geen krant in Limburg (staking) – wel flyer om digitaal alles te lezen

Roerdalen – Morgen, dinsdag, geen Limburgse krant met het nieuws over Beatrix.
Maar wel wordt een flyer bezorgd waarin staat wat de trouwe abonnees van de Limburgse kranten moeten doen om hun krantdigitaal te kunnen lezen. Hoewel er morgen als gevolg van een conflict tussen de bonden en de MGL-directie dus geen krant verschijnt, moeten de bezorgers van Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad toch vroeg uit de veren: ze moeten flyers in de bussen van de krantenabonnees stoppen.
Flyers waarin niet alleen wordt uitgelegd hoe ze toch gratis toegang tot het nieuws kunnen verkrijgen maar waarin ook uiteengezet wordt hoe het toch kan dat er op een historisch moment geen papieren krant verschijnt, zo blijkt uit een aankondiging van de directie en hoofdredactie op de site van de Limburgse kranten. ,,Onze oprechte excuses voor het ongemakā€, staat er.
De formulering maakt nog eens duidelijk dat beide nog altijd niet (willen) begrijpen wat er aan de hand is. Digitaal consumeren van nieuws is helemaal niet ongemakkelijk! Sterker nog: het is superhandig! Alleen: de consument wenst er niet voor te betalen. Geen moedertje lief die daaraan helpt. Zelfs niet al is dat lieve moedertje (nog even) de koningin van Nederland.Posted in: roerdalen