By december 31, 2011 6:55 pm Lees verder →

Op TV Elf het jaar in beeld

HERTEN – TVEllef maakte een selectie van de meest spraakmakende nieuwsmomenten van het afgelopen jaar. Een dodelijk ongeval van een jonge motorrijder op de Maasbrug maakte de meeste reacties los. Het was ook een jaar van enkele dodelijke misdrijven, hoge boetes voor zwarte taxi’s en provisorische ambulances.

JANUARI
Een jonge vrouw die met haar fiets wacht bij een verkeerslicht op de Andersonweg komt om het leven nadat een brandweerwagen met sirenes een auto raakt en van de weg drukt. Uit een onderzoek blijkt later dat de chauffeur van de brandweerwagen geen blaam treft. De verslagenheid bij het korps is echter groot.

Een dag later opnieuw een drama. In Linne verdrinkt een man die zijn hond wil redden uit het hoogwater. Duikers vinden de man snel, maar die is dan al overleden.

Een grote brand legt een zonnestudio in Tegelen in de as

FEBRUARI
Een 24-jarige man uit Belfeld komt in zijn woning door een misdrijf om het leven.

Een loods van een afvalrecyclingbedrijf op Industrieterrein Roerstreek gaat in vlammen op.

Bij een kettingbotsing op de N280 raken meerdere mensen gewond.

MAART
Van een sta caravan op een camping in Asselt blijft na een explosie niet veel over.

APRIL
Zes verdachten van een plofkraak in Sint Odilienberg worden opgepakt.

MEI
Een steekpartij wordt een inwoner van de Bachstraat in Roermond fataal. Veel buurtbewoners zijn ooggetuige.

Een ontsnapte stier blijkt een koe, maar het dier zorgt wel voor een afsluiting van de N280 bij Horn. De beelden van TVEllef halen ’s avonds alle journaals.

JUNI
Een jonge motorrijder komt om het leven op de maasbrug en blijkt zijn fatale rit te hebben gefilmd. De beelden helpen de politie om te achterhalen wat tot het dramatische ongeval leidde. Op de Maasbrug worden bloemen gelegd door collega motorrijders.

Een autodief rijdt bij Neeritter een prachtige oldtimer aan gort.

Terwijl alle ambulances richting een ongeval op de A2 rijden, breekt een Roermondse mevrouw haar been. Bij gebrek aan ambulance brengen buurtbewoners haar op een sjoelbak in een stationwagon naar het ziekenhuis.

JULI
De zomer van 2011 verregent. De straten in Roermond staan blank, zoals hier op de Geuljanslaan.

SEPTEMBER
Laurens Fritz verdwijnt op de Meinweg. Na een wekenlange zoektocht wordt zijn levenloze lichaam aangetroffen. Hij is door een misdrijf omgekomen. Een verdachte wordt aangehouden, bij hem in de woning worden bloedsporen van Fritz gevonden.

OKTOBER
Drie voetballers van EMS ontsnappen aan de dood bij een aanrijding op de A73.

Een man raakt bedolven onder het zand bij het maken van een kelder in Herten.

NOVEMBER
Veel overvallen in de regio in het najaar van 2011, waaronder een overval op een juwelier aan de Kapellerlaan.Posted in: politie, roermond