pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By januari 7, 2015 10:28 am Lees verder →

Op zoek naar een woning? Zo kunt u online via internet bieden op executieveilingen dankzij nieuwe wet

Roermond – Vanaf 1 januari 2015 kunnen particulieren bij de gedwongen verkoop van een huis een bod doen via internet. Dit staat in het wetsvoorstel van minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie dat op 30 september is aangenomen door de Eerste Kamer. Doel van de wijziging is executieveilingen transparanter en voor een breder publiek toegankelijk te maken.

Met de invoering van de Wet executieveilingen wordt het gemakkelijker om de te veilen woning van te voren te bezichtigen. Daarnaast wil Opstelten de opbrengst van een executieveiling verhogen. In het wetsvoorstel staat verder dat bepaalde proceshandelingen voortaan niet alleen meer door een advocaat, maar ook door een notaris kunnen worden verricht. Zo kan de notaris het verzoek indienen tot het verlenen van een machtiging tot het in beheer nemen van de woning waarop de hypotheek rust.

Rol van de notaris
De notaris vervult een belangrijke rol bij de executieveiling: bij de voorbereiding, tijdens het veilen zelf en bij de afwikkeling. Het is onder meer zijn taak dat de veiling van het object een zo hoog mogelijke opbrengst oplevert. De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) pleit al sinds lange tijd voor het veilen via internet en is daarom erg blij met de invoering van de wet.

Op veilingbiljet.nl kunt u zich registereren en een bod plaatsen als de veiling plaatvindt. U hoeft dus niet fysiek op de veiling aanwezig te zijn.

Bron: KNBPosted in: roermond