By april 27, 2012 9:31 am Lees verder →

Opblazen pensioenakkoord: Vakbeweging kondigt hete verkiezingscampgna aan

Roerdalen – FNV-voorzitter Agnes Jongerius verwacht een hele heftige verkiezingscampagne voor 12 september.
De voorzitter van Nederlands grootste vakcentrale heeft geen goed woord over voor het bezuinigingspakket van VVD, CDA, D66, GroenLinks en de ChristenUnie.
Volgens haar is het ook niet realistisch van deze partijen om te denken dat ze voor de verkiezingen nieuwe wetgeving behandeld krijgen over snellere verhoging van de AOW-leeftijd dan in het pensioenakkoord is afgesproken met werkgevers en de vakbeweging.
Jongerius spreekt van een schijnvertoning van de zogenoemde Kunduz-coalitie. ”Met dit pakket aan maatregelen van kennelijk richting de 14 miljard euro bezuinigt deze gelegenheidscoalitie in anderhalve dag Nederland kapot”, stelt ze.

Jongerius vindt het onbegrijpelijk dat partijen in politiek Den Haag voor 200 of 300 miljoen aan extra opbrengsten het pensioenakkoord met werkgevers en de vakbeweging openbreken.
”Wie gaat dat uitleggen aan de mensen die nu al met prepensioen zijn en de mensen in de bouw die met een gat in hun inkomen te maken hebben en geen tijd hebben om daar wat aan te doen? Gaan werkgevers dat betalen?”De FNV-voorzitter kan nog niet zeggen op welke manier de vakbeweging zich gaat verzetten tegen de plannen en of er acties komen. Wel gaat ze ervan uit dat demissionair minister Henk Kamp van Sociale Zaken sociale partners snel uitnodigt om te bespreken wat de plannen betekenen voor het pensioenakkoord dat hij met hen heeft gesloten.

Ook is zij met haar grootste bond, FNV Bondgenoten, verbaasd dat de ingrepen in onder meer de kinderopvang, bijstand en sociale werkplaatsen doorgaan, waarop D66 en GroenLinks eerder veel kritiek hadden.Posted in: roerdalen