pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 20, 2018 9:45 am Lees verder →

Open dagen Erfrecht Planners: wat gebeurt er met vermogen enz wanneer…enz

Roerdalen/Sittard – Zoals u herhaaldelijk in artikelen van De Erfrecht Planners kunt lezen, zijn zij gespecialiseerd in het erfrecht.

De Erfrecht Planners organiseren met regelmaat zogenaamde Open Erfrecht Dagen. Tijdens deze Open Erfrecht Dagen ontvangen ze u graag op een van de vier kantoren, in Stein, Sittard, Herten en Horst. “We analyseren uw situatie en informeren u ook uitgebreid over de mogelijkheden om zo weinig mogelijk erfbelasting te betalen en uw vermogen veilig te stellen voor de situatie dat u in een zorginstelling terecht zou komen,” zegt directeur Mat Scheepers.

U dient daartoe wel altijd een afspraak in te plannen via telefoonnummer 0800-1031 zodat men ook ruim de tijd voor u en uw specifieke situatie kan nemen. Een eerste gesprek is voor rekening van De Erfrecht Planners.

Info: Parklaan 9, 6131 KE Sittard, telefoon 0800-1031
[email protected] | www.erfrechtplanners.nl

Mat Scheepers beschrijft hieronder alvast de onderwerpen die voor velen van u van belang kunnen of zullen zijn.

Erfbelasting bij het eerste overlijden onnodig
Velen van u hebben in het verleden een zogenaamd testament op de langstlevende gemaakt en zijn niet op de hoogte dat bij deze testamentvorm meestal erfbelasting betaald moet worden over de zogenaamde kindsdelen. De kinderen erven bij een traditioneel langstlevende testament namelijk gewoon mee, maar krijgen hun deel pas uitbetaald bij het overlijden van de tweede ouder. De grote verrassing voor velen is echter dat bij het overlijden van de eerste ouder al belasting betaald moet worden. Laat u zich hierdoor niet verrassen en regel bijtijds dat u vrijgesteld bent van belasting bij het overlijden van de eerste ouder.

Doe dat nadrukkelijk NIET met een zogenaamd tweetrapstestament. Dat pakt fiscaal heel verkeerd uit en regelt niet of nauwelijks dat uw vermogen veilig is voor de zorgregelingen.

Vermogen of huis veiligstellen voor de zorg
Een grote zorg van velen van u is om ooit opgenomen te worden in een zorginstelling. Deze zorg is terecht. Niet alleen menselijkerwijs willen velen er niet terechtkomen, maar met name ook vermogenstechnisch pakt een blijvende opname in de zorg verkeerd uit. De eigen bijdrage die u zelf dient te betalen, is immers zowel inkomens- als vermogensafhankelijk. Daardoor kan de staat c.q. zorg u op jaarbasis astronomische bedragen afpakken om zorg van u en uw hele generatie te financieren. Wat velen niet weten, is dat dit grotendeels voorkomen kan worden door uitgebreide maatregelen te nemen in uw testamenten en volmachten. Deze dienen dan wel via de fiscale weg te zijn ingericht.

Dement, Alzheimer, hersenbloeding
Door de snelle ontwikkelingen in de medische wetenschap kunnen onze lichamen steeds langer mee. Op zich natuurlijk een goede ontwikkeling, maar dat leidt er echter ook toe dat het aantal mensen dat wilsonbekwaam is of wordt hand over hand toeneemt. Mensen die wel nog leven maar niet meer geestelijk in staat zijn om te handelen, zijn zogenaamd handelingsonbekwaam.

De gevolgen van wilsonbekwaamheid van een partner of ouder zijn vaak verregaand en op dat moment niet meer op te lossen. Met een uitgebreid levenstestament of dito volmacht kan gezorgd worden dat er toch altijd vertrouwenspersonen zijn die voor u mogen handelen. Denk aan partners en/of kinderen.

Voor al deze onderwerpen kunt u in de maanden maart en april 2018 terecht op de kantoren van De Erfrechtplanners. En zoals gezegd, meldt u zich van tevoren even telefonisch aan via

0800-1031
“We waarderen uw komst naar ons kantoor met een leuke attentie. Waarvan akte.”

Mat Scheepers,
fiscalist/erfrechtspecialistPosted in: algemeen, roerdalen