pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By december 18, 2011 10:28 am Lees verder →

Oproep gemeente Roermond: “Steek vuurwerk veilig af en ruim afval op”

Roermond – Nog even en dan is het weer Oudejaarsdag. Traditiegetrouw wordt het nieuwe jaar ingeluid met het afsteken van vuurwerk. Het is belangrijk dat dit op een veilige wijze gebeurt. Zowel producenten en verkopers van vuurwerk als de gemeente roepen u op daarbij voorzichtig te werk te gaan. Gebruik altijd een aansteeklont, zet een vuurwerkbril op, steek vuurpijlen af uit een verzwaarde fles of PVC-buis, let bij het afsteken op anderen en houd voldoende afstand.

Na het afsteken van vuurwerk is het belangrijk dat afval van vuurwerk zo snel mogelijk wordt opgeruimd. Rondzwervende resten van vuurwerk kunnen leiden tot onveilige situaties. Ruim dus op 1 januari eigen vuurwerkafval op en laat geen lege flessen liggen. Vuurwerkafval is hinderlijk, ontsierend en kan gevaarlijk zijn, vooral als kinderen (of volwassenen) niet ontstoken resten vuurwerk verzamelen en vervolgens aansteken.

Wethouder IJff van Openbare Werken: “Opruimen van vuurwerkafval is in eerste instantie een verantwoordelijkheid van degene die het afsteekt. Houd de eigen wijk schoon en voorkom gevaarlijke situaties. Een veilige omgeving die er netjes en opgeruimd uitziet. Dat is wat we willen. Help dus mee en ruim op Nieuwjaarsdag de vuurwerkresten rondom uw pand op. Graag wens ik iedereen een fijne jaarwisseling toe en reken daarbij graag op ieder zijn medewerking!”

De verkoop aan particulieren mag uitsluitend gebeuren in daartoe erkende winkels. Daarbij mag maximaal 10 kg vuurwerk per levering aan een particulier worden verkocht. De opslag van vuurwerk thuis mag maximaal 10 kg zijn, gedurende de dagen dat verkoop mag plaatsvinden en vuurwerk ontbrand mag worden door particulieren. Op het vuurwerk is duidelijk de tekst opgenomen: Geschikt voor particulier gebruik.

bron: gemeente RoermondPosted in: roermond