By januari 18, 2014 2:29 pm Lees verder →

Opsporing Verzocht met sieraden buit gemaakt bij babbeltrucs

Roerdalen/Maastricht – Het landelijke opsporingsprogramma Opsporing Verzocht toonde dinsdagavond een aantal sieraden die buit zijn gemaakt bij babbeltrucs.

In oktober 2013 hield de politie een vrouw van 20 en een man van 46 jaar uit Kerkrade aan op verdenking van diefstal door middel van babbeltrucs. De vrouw wist zich in veel gevallen een woning binnen te praten, waarna de man zich vervolgens ongemerkt ook toegang tot de woning verschafte en zijn slag sloeg. De buit bestond o.a. uit bankpassen maar vooral ook sieraden.

Het stel opereerde in Limburg en Brabant maar mogelijk ook in andere provincies en het grensgebied met Duitsland en waarschijnlijk ook België.

Veel van deze sieraden heeft de politie kunnen traceren en in beslag genomen. Een aantal is inmiddels terug bij de rechtmatige eigenaren maar een grote hoeveelheid niet.
In de uitzending van Opsporing Verzocht werd een aantal sieraden getoond, de overige zijn te bekijken op de website van Opsporing Verzocht.Posted in: politie, roerdalen