pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By augustus 25, 2015 11:24 am Lees verder →

Oranjezaal paleis Huis ten Bosch tijdelijk te bezichtigen

Roerdalen/Den Haag – De Oranjezaal van paleis Huis ten Bosch in Den Haag is vanaf maandag 7 september tot en met zondag 1 november open voor publiek. Gratis toegangskaarten zijn sinds woensdag 19 augustus te boeken via www.bezoekdeoranjezaal.nl. Op die website is nu al informatie te vinden over de Oranjezaal en de bezoekmogelijkheden.

De Oranjezaal in paleis Huis ten Bosch is een uniek ensemble van schilderingen uit de Gouden Eeuw. In opdracht van Amalia van Solms werkten in de jaren 1648-1652 onder regie van de architect-schilder Jacob van Campen twaalf kunstenaars aan tientallen doeken, panelen en gewelfschilderingen. Het geheel vormt een eerbetoon aan haar kort daarvoor overleden echtgenoot, stadhouder Prins Frederik Hendrik.

De tijdelijke openstelling van de Oranjezaal is mogelijk doordat paleis Huis ten Bosch nu niet in gebruik is; er worden voorbereidingen getroffen voor groot onderhoud en renovatie. Daarna wordt het gebouw het woon- en werkpaleis voor Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en hun kinderen.
De Oranjezaal is tussen 1998 en 2001 al gerestaureerd. Daardoor is het nu mogelijk die zaal te bezoeken. De rest van het paleis is niet toegankelijk.

Kaarten boeken via internet

Op woensdag 19 aug startte de mogelijkheid toegangskaarten voor een rondleiding te boeken via www.bezoekdeoranjezaal.nl. Eerst alleen voor de eerste twee weken (7 t/m 20 september); later komt daar stapsgewijs steeds een week bij.
Op = op: in totaal zijn er ongeveer 25.000 kaarten beschikbaar.

Op www.bezoekdeoranjezaal.nl staan alle regels over het reserveren van kaarten en over het bezoeken van de Oranjezaal.
Samengevat:
• Kaarten staan op naam en zijn alleen geldig samen met een legitimatiebewijs.
• Maximaal vier kaarten per boeking, één kaart per persoon.
• Bezoektijden: maandagmiddag 13.00 – 17.30 uur, dinsdag tot en met zondag 09.00 – 17.30 uur. Een kaart geeft toegang op een vaste, aangegeven datum en tijd.
• Een rondleiding vindt plaats in een groep van 20 personen met een gids en duurt ongeveer drie kwartier.

Meer informatie over de Oranjezaal:
http://oranjezaal.rkdmonographs.nl/verantwoording-1
www.koninklijkhuis.nl
De Oranjezaal is op internet ook te zien met Google Street View.

000000000Posted in: roerdalen