pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 24, 2016 7:03 am Lees verder →

Oud-Kamerlid CDA en vrouw gelijk overleden: zelfgekozen moment

Roerdalen/Rotterdam – Het voormalige CDA-Kamerlid Frans Jozef van der Heijden (78) en zijn vrouw Gonnie hebben vrijdag samen hun levens beëindigd. In een overlijdensbericht, vandaag in het AD, lichten ze hun besluit om uit het leven te stappen toe.
“De discussie over een zelfgekozen levenseinde staat nog steeds in het teken van de vraag of mensen, die menen dat zij hun leven hebben voltooid, dat leven ook mogen beëindigen”, zo staat in de rouwadvertentie.

“Meest voor de hand ligt de vraag of mensen, die menen dat hun leven in groot lijden en last dreigt te eindigen (onder meer door ernstig aangetaste zorg), dat leven ook mogen beëindigen nu ze nog niet al te zeer lijden en in last voor zichzelf en anderen verkeren.”

Van der Heijden was vanaf 1970 lid van de Rotterdamse gemeenteraad en Kamerlid van 1982 tot 1998.Ook zijn vrouw zat in de raad.Ze waren 53 jaar getrouwd Hij was onder meer woordvoerder Binnenlandse Zaken, ouderenbeleid, politie en geestelijke gezondheidszorg.

Voorkeursstemmen
Voordat hij de Tweede Kamer in ging, werkte Van der Heijden als journalist voor onder meer De Stem, De Tijd en het weekblad De Nederlandse Gemeente.

In 1998 verliet hij de Tweede Kamer, maar keerde hij dankzij voorkeursstemmen terug in de Rotterdamse raad. Huermaakte hij onder meer deel uit van de commissie die onderzoek deed naar het declaratiegedrag van oud-burgemeester Bram Peper.

Van der Heijden verliet de Rotterdamse raad in 2006 definitief. Hij werd voor zijn politieke verdiensten benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw en ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De politicus werd 78 jaar oud.Posted in: algemeen, politie, roerdalen