pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By april 15, 2017 9:12 pm Lees verder →

Oudste mens ter wereld 117 jaar overleden in Italie

Roerdalen – In Italië is de oudste mens ter wereld overleden. De 117-jarige Emma Morano werd geboren op 29 november 1899 en was de laatste overlevende van de 19e eeuw. Ze was ook de op een na oudste Europeaan ooit, na de Franse Jeanne Calment, die in 1997 op 122-jarige leeftijd overleed en geldt als de oudste mens ooit.

Haar arts Carlo Bava zegt dat Emma Morano vanmiddag overleed in haar leunstoel in haar appartement in Verbania, aan het Lago Maggiore in Noord-Italië.

Bava had haar gisteren nog gesproken. Zoals gebruikelijk bedankte zij hem en hield ze zijn hand vast. Morano is ruim elf maanden de oudste mens ter wereld geweest.

Gedwongen

Emma Morano woonde al sinds haar jeugd in Verbania. Haar verloofde overleed in de Eerste Wereldoorlog. Ze werd daarna gedwongen te trouwen met een man van wie ze niet hield en die haar mishandelde. Ze kregen één kind, in 1937, dat na een half jaar overleed. Daarna verliet ze hem en bleef ze de rest van haar leven alleen.

Ze werkte na de Tweede Wereldoorlog in een jutefabriek en in de keuken van een internaat.

Sinds de jaren negentig weigerde Morano haar appartement te verlaten. Haar hoge leeftijd schreef ze toe aan haar dieet, met minimaal twee rauwe eieren per dag, en aan het feit dat ze alleen leefde.

De oudste levende mens is nu Violet Brown uit Jamaïca. Zij werd geboren op 10 maart 1900.Posted in: algemeen, roerdalen