pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By januari 26, 2014 2:37 pm Lees verder →

Over het waarom van politecontroles (oa Melick-Herkenbosch en Echt) en 400 (!) inbraken

Roerdalen – Er waren de vorige week in deze regio kort na elkaar drie Crime-Control acties plaats: in Susteren-Nieuwstadt, Melick-Herkenbosch en Echt. De politie legt uit waarom.
De controles worden gehouden ter bestrijding van criminaliteit. Het afgelopen jaar vonden in Echt-Susteren en Roerdalen zo’n 400 woninginbraken plaats. Verder heeft de politie nog te maken met bedrijfsinbraken, drugstransporten en drugsrunners, overvallers, fietsendieven, autodieven, mensen die boetes open hebben staan, fiscale wanbetalers, valse kentekens, enzovoort. De categorie wanbetalers is voor de politie erg interessant, omdat het vaak ‘katvangers’ zijn. De auto’s van katvangers worden weer vaak gebruikt door criminelen.

Echt-Susteren is het smalste stukje Nederland. Al het verkeer van noord naar zuid en andersom passeert deze gemeente. Tevens is er veel grensoverschrijdend verkeer, want de gemeente grenst zowel aan Duitsland als aan België. Binnen een straal van 100 kilometer wonen en werken miljoenen mensen. En daar zitten natuurlijk de nodige criminelen tussen.

De Crime-Control acties worden ook gebruikt om meer inzicht te krijgen in het gedrag van criminelen: wanneer zijn ze op weg, wie zijn hun contacten, in welke auto’s rijden ze: allemaal nuttige informatie. Tijdens de controles van de afgelopen tijd zijn duizenden auto’s en inzittenden gecontroleerd. Dit leverde volgens de politie een schat aan informatie en mooie vangsten op.

Niet iedereen ziet criminaliteitsbestrijding als hoofdreden voor de controles. De politie daarover: “We krijgen ook veel opmerkingen dat we de controles alleen maar houden om de staatskas te spekken. Als je veel controles houdt, is het logisch dat er bijvangst is in de vorm van verkeersovertredingen. Omdat bij de controles vaak met een voorselectie gewerkt wordt (motorrijders, observanten, automatische kentekenplaatherkenning) vallen veel van die bekeuringen juist in de hoek van die lui die toch al onze aandacht hadden. Als u zelf zorgt dat u de zaak op orde hebt krijgt u natuurlijk ook geen bekeuring.”Posted in: politie, roerdalen