pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 29, 2014 9:21 am Lees verder →

Overvallers gedood Deurne: facebook overstelpt…

Roerdalen/Deurne – De NOS meldt:

De juwelierszaak Goldies in Deurne, waar bij een overval de twee vermoedelijke overvallers om het leven zijn gekomen
De overval in het Brabantse Deurne gisteren maakt veel los op Facebook. Veel mensen reageren positief op de vrouw van de juwelier. Zij heeft vermoedelijk de twee overvallers doodgeschoten. “Geweldig, bloemen voor die vrouw en een lintje met Koningsdag”, zegt Sander de Lange.

Bart Brinkhoff schrijft: “Zo! En nu moet heel Nederland opstaan en achter deze mevrouw gaan staan.” Adriaan Kraster reageert hierop met: “Ze verdient een gouden medaille!” Op Facebook staan honderden steunbetuigingen van dezelfde strekking.

Vervolging
De discussie op Facebook gaat verder dan alleen steunbetuigingen. Maayke Timmer denkt dat de vrouw er niet zonder gevolgen van afkomt: “En dan wordt zelfverdediging waarschijnlijk nog bestraft…”

Jeroen Bastiaansen: “Ben bang dat de beste mevrouw straks wordt veroordeeld. Maar dan zal ik voor het eerst in mijn leven meedoen aan een demonstratie!”

Middeleeuwse praktijken
Niet iedereen is het met de steunbetuigingen eens. Brit Janssen is bang voor “middeleeuwse praktijken” als mensen het recht in eigen hand nemen. “Twee mensen dood, en niemand vraagt om een motief voor de beroving. Deze vrouw zelf zat niet zo erg fout, maar de vele juichende reacties hier jagen mij angst aan.”

Lucien Joppen is het daar “100 procent mee eens”. “Het zijn inderdaad criminelen, maar ook die hebben familie en vrienden. Dat ‘gedans op het graf’ werkt me een beetje op de zenuwen.”

Groot bereik
Het bericht dat gisteravond door de NOS op Facebook werd geplaatst is door meer dan 1,3 miljoen mensen gezien en leverde bijna 5500 reacties op. Ook op Twitter wordt veel over het onderwerp gesproken.Posted in: roerdalen