pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By december 11, 2014 8:46 pm Lees verder →

Parkstad-bende in hennepteelt

Parkstad – De politie heeft dinsdag vier aanhoudingen verricht in een onderzoek naar de organisatie die achter grootschalige kweek en verkoop van hennepstekjes zat. De arrestaties zijn het resultaat van een onderzoek dat al enkele maanden liep.

Bij de grootschalige actie zijn vijf plantages opgerold in Heerlen, Eijsden, Spaubeek en Kerkrade. Hierbij troffen agenten zo’n 20.000 hennepstekken en 1300 moederplanten aan. De verdachten zitten vast voor verder onderzoek en worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het gaat om twee mannen uit Heerlen van 32 en 35 jaar oud, een 30-jarige man uit Kerkrade en een 49-jarige man uit Amstenrade. In dit onderzoek zijn in Zuid-Limburg al eerder drie plantages opgerold met totaal 20.000 hennepstekken en 850 moederplanten. In alle gevallen bleek dat er met de stroom was geknoeid en dat deze illegaal was afgetapt.

Ondermijningsteam
De recherche in Parkstad werkte o.a. samen met het ondermijningsteam en verschillende basisteams in Limburg.
De actie sluit aan bij de sturing op de gezamenlijke aanpak om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Eén van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is namelijk de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om Illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting.
Het ondermijningsteam werkt integraal samen met gemeenten, provincies, bedrijven/instanties, justitie in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers. Elke interventie raakt en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden.Posted in: politie