By augustus 23, 2011 11:06 am Lees verder →

Pastoor in Brabant weigert uitVaartdienst na euthanasie

Roerdalen/Liempde – In het Brabantse Liempde is nogal wat deining ontstaan na de weigering van pastoor van der Sluis om de uitvaart te verzorgen van een man die had gekozen voor euthanasie.
De pastoor wil ook niet dat een collega de uitvaartdienst van de man in kwestie in de kerk van Liempde zou overnemen. De familie van de overledene heeft toen besloten om de plechtigheid een kerk in Sint-Oedenrode te laten plaats vinden.
Het kerkbestuur is zo boos over de starheid van de pastoor dat een actie voor behoud van het orgel voorlopig is stopgezet. Vrijwilligers hebben zich teruggetrokken en kunstenaars die werken voor een veiling zouden leveren, doen dat nu niet. Ze begrijpen niet waarom de pastoor geen collega wilde inschakelen.

Van der Sluis zegt zich gebonden te voelen aan de regels die de Nederlandse bisschoppen met elkaar hebben afgesproken. Zij hebben bepaald dat mensen die voor euthanasie kiezen, geen recht meer hebben op een kerkelijke uitvaart.
”Bij euthanasie moet ik nee zeggen”, aldus de pastoor. ”Ik kan het voor mijn geweten verantwoorden”.Posted in: roerdalen